Dianabol: werking, voordelen, nadelen en veilig alternatief

Laatste update op 28 september 2023 door Marvin

De gains komen niet snel genoeg of je hebt het gevoel dat je jouw natuurlijke plafond hebt bereikt. Voor veel krachtsporters en bodybuilders lonkt de stap naar anabolen. Dianabol is een van bekendste steroïden, ook wel onder de namen D-Bol of Danabol. Maar wat is dit precies voor AAS? In deze blog lees je meer over de werking van een dianabol kuur, hoe je het gebruikt en wat de mogelijke bijwerkingen zijn. Ook delen we een veilig dianabol alternatief.

Disclaimer:
Vanuit Supplementaanbiedingen.nl zullen wij niemand adviseren om anabole steroïden te gebruiken. Zorg ervoor dat jouw voeding en training tot in de puntjes is geregeld. Dan zal je zeker progressie gaan boeken, zonder het gebruik van verboden stoffen. Verderop in deze blog laten we een veilig dianabol alternatief zien!

Wat is Dianabol?

Dianabol, ook bekend onder de chemische naam Methandrostenolone, is een anabole steroïde die oorspronkelijk werd ontwikkeld in de jaren ’50 door Dr. John Ziegler. Het werd op de markt gebracht door het farmaceutische bedrijf Ciba en werd al snel populair in de bodybuildinggemeenschap vanwege zijn krachtige spieropbouwende eigenschappen. Dianabol is afgeleid van testosteron en wordt vaak gebruikt om spiermassa, kracht en sportprestaties te verbeteren.

dianabol kuur

In de jaren 1950 was de Sovjet-Unie erg succesvol in gewichtheffen en andere krachtsporten. De atleten van de Sovjet-Unie bleken betere prestaties te leveren dan hun Amerikaanse concurrenten, wat leidde tot vermoedens van het gebruik van prestatiebevorderende middelen. Dit leidde tot een competitieve druk en de wens van Amerikaanse atleten om op gelijke voet te blijven met hun Sovjet-rivalen.

Dr. Ziegler raakte gefascineerd door het potentieel van anabole steroïden om de prestaties van atleten te verbeteren. Hij begon te werken aan de ontwikkeling van een synthetische steroïde die de anabole effecten zou vergroten zonder de bijwerkingen van bestaande steroïden uit die tijd te veroorzaken. Samen met een farmaceutisch bedrijf genaamd Ciba Pharmaceuticals (nu bekend als Novartis) ontwikkelde hij uiteindelijk methandrostenolone, dat later bekend zou worden als Dianabol.

D-bol orale anabolen

Dianabol verschilt qua inname van een anabool als testosteron, dat door middel van injecties wordt toegediend. D-bol kun je namelijk oraal innamen door een proces dat bekend staat als 17-alpha-alkylering. Door het invoegen van een methylgroep (CH3) op de 17e positie, wordt de doeltreffendheid verlengd en vergroot doordat de afbraakwerking van de lever wordt geremd. Een dianabol only kuur bestaat dus uit pillen en er zijn geen injecties nodig. Dit maakt de drempel voor veel krachtsporters lager.

Dianabol werking in je lichaam

Dianabol werkt in het lichaam door te binden aan de androgeenreceptor, waardoor het de eiwitsynthese in de spieren verhoogt. Dit leidt tot een versnelde spiergroei en beter herstel na intensieve trainingssessies. Bovendien kan Dianabol de stikstofretentie in de spieren verbeteren, waardoor de eiwitsynthese verder wordt bevorderd en de spiergroei wordt gestimuleerd.

Doordat de eiwitsynthese in spieren wordt verbeterd, kunnen de cellen aminozuren sneller omzetten in eiwitten. Hierdoor wordt spiergroei en herstel na een training gestimuleerd. Dianabol verhoogt ook de glycogenolyse, oftewel de afbraak van glycogeen in de lever. Er komt meer glucose vrij wat je lichaam gebruikt voor energie. Zo stijgt het uithoudingsvermogen en levert je lichaam makkelijker energie tijdens het sporten.

wat is dianabol

Dianabol kuur stacken of dianabol only?

Bij een dianabol kuur kun je voor diverse varianten gaan. In de basis kun je kiezen voor een dianabol only kuurt of om dianabol te stacken met andere anabolen. Bij D-bol only neem je bij voorkeur verdeeld over de dag, tot een maximale dosering van 60mg per dag. Dianabol heeft een korte halveringstijd van 3 tot 6 uur. Door de dosering te verdelen over de dag zorg je ervoor dat je lichaam continu Methandrostenolone ter beschikking heeft.

Een dianabol only kuur bestaat meestal uit 6 – 8 weken 40 mg dianabol, gevolgd door een nakuur met Nolvadex.

Kies je ervoor om dianabol te stacken met andere steroïden als testosteron enanthaat of primobolan? Dan wordt D-bol gebruikt als kickstart van de kuur. De werking van dianabol begint namelijk snel, terwijl het effect van de andere AAS vaak pas na 2 tot 3 weken merkbaar is.

Neem de eerste 5 – 6 weken dianabol bij een volledige kuur van 10 weken. De rest van de kuur gebruik je alleen nog de andere injecteerbare anabolen.

Wat zijn de voordelen van deze steroïde?

D-Bol heeft een aantal voordelen, waar vooral krachtsporters en bodybuilders naar op zoek zijn. Dit zijn onder andere;

Snelle spiergroei: Dianabol staat bekend om zijn vermogen om snel spiermassa op te bouwen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor bodybuilders en atleten die hun kracht en uiterlijk willen verbeteren.

Verbeterde kracht: Gebruikers van Dianabol melden vaak aanzienlijke toenames in kracht, wat hun trainingsprestaties kan verbeteren en hen in staat stelt zwaardere gewichten te tillen.

Verhoogd uithoudingsvermogen: Dianabol kan het uithoudingsvermogen verhogen, waardoor sporters langer kunnen trainen zonder snel uitgeput te raken.

Verminderde spierafbraak: Het gebruik van Dianabol kan helpen spierafbraak te verminderen, vooral tijdens perioden van intensieve training of calorietekort.

Dianabol bijwerkingen

Anabolen zoals dianabol kunnen heftige bijwerkingen hebben. Gerapporteerde nadelen van D-bol zijn bijvoorbeeld;

Leverbelasting: Dianabol is een C17-alfa-alkylerde steroïde, wat betekent dat het enigszins toxisch is voor de lever. Langdurig gebruik of hoge doseringen kunnen leiden tot leverproblemen.

Hormonale disbalans: Het gebruik van Dianabol kan leiden tot een verstoring van de hormonale balans in het lichaam, met bijwerkingen zoals gynaecomastie (borstvorming bij mannen), acne en stemmingswisselingen.

Waterretentie: Dianabol kan waterretentie veroorzaken, wat kan leiden tot een opgeblazen uiterlijk en het verhogen van het risico op hoge bloeddruk.

Onderdrukking van natuurlijke testosteronproductie: Langdurig gebruik van Dianabol kan de natuurlijke productie van testosteron in het lichaam onderdrukken, wat kan leiden tot verminderde vruchtbaarheid en potentie na het stoppen van het gebruik.

Andere gezondheidsklachten die kunnen ontstaan door het gebruik van danabol zijn:

 • Prostaatvergroting (BPH)
 • Erectiestoornissen
 • Haaruitval
 • Acne en vette huid
 • Krimpen testikels
 • Toename lichaamsbeharing

Is het legaal of verboden?

Dianabol en andere vormen van doping, zoals groeihormoon en DHEA worden geclassificeerd als medicijnen. Ze vallen onder de Wet op de Geneesmiddelenvoorziening (WoG) en het verstrekken mag alleen op recept, door apotheken via een arts. Dit wordt dus alleen gedaan als het gebruik medisch noodzakelijk is.

Het is dus verboden om in dianabol te handelen en om d-bol te gebruiken zonder recept van een arts. In Nederland wordt echter weinig gedaan om actief tegen het gebruik van anabolen op te treden.

Kun je online Dianabol kopen?

Het is belangrijk op te merken dat het kopen en gebruiken van Dianabol in veel landen illegaal is zonder een geldig recept, omdat het als een gecontroleerde stof wordt beschouwd vanwege de potentiële gezondheidsrisico’s en bijwerkingen. Het illegaal kopen van steroïden kan je blootstellen aan onveilige en mogelijk vervuilde producten.

Toch kun je online wel degelijk aan dianabol komen. Dit gaat echter via louche webshops en wij raden af om hier gebruik van te maken.

Liever een veilig Dianabol alternatief?

Wil je graag meer progressie zien in de gym en heb je jouw plafond bereikt? In plaats van het grijpen naar een potje anabolen, kun je voor een natuurlijk alternatief kiezen. Maar wat is een veilig dianabol alternatief? Wij hebben D-Bal van Crazy Bulk getest en dit is een veilig supplement, zonder bijwerkingen. Aangezien er alleen natuurlijke (en geen chemische) stoffen zijn gebruikt, kun je D-Bal veilig en vooral legaal gebruiken.

Bekijk hier de beste dianabol alternatieven.

dianabol alternatief

D-Bal van CrazyBulk

D-Bal is een natuurlijk en veilig alternatief voor dianabol, met een mix van ingrediënten die zorgen voor meer kracht en spiermassa. Zo bevat het ashwagandha om je VO2-max te stimuleren, vetverlies te boosten en cholesterol te verlagen. MSM vermindert spierpijn en hyaluronzuur stimuleert het herstel van botten en pezen.

 • Magnesium = 60 mg
 • Vitamine D3 = 7.5 mcg
 • MSM = 800 mg
 • L-isoleucine = 300 mg
 • Ashwagandha = 200 mg
 • Suma Root extract = 200 mg
 • Tribulus Terrestris extract = 75 mg
 • Hyaluronzuur = 30 mg

“De nieuwe krachtige formule van D-Bal zorgt voor eenzelfde soort spieropbouw als Methandrostenolone (ook bekend als Dianabol, de grootvader van de steroïden) zonder enige bijwerking. Het is het toonaangevende, veilige alternatief voor Dianabol. Als je sterkere spieren wilt, dan kies je voor D-Bal.”

Ashwagandha, dat jouw VO2-max verhoogt, helpt bij een vermindering van je totale lichaamsvetgehalte, zorgt voor meer vetvrij spierweefsel tijdens het bulken EN verlaagt je cholesterol. D-Bal bevat ook MSM om spierpijn te verminderen, hyaluronzuur om het herstel van botten en pezen te versnellen en vele andere krachtige bestanddelen.

Hoe gebruik je D-Bal?

 • Dagelijkse dosering is 3 capsules
 • 1 potje is genoeg voor 30 dagen
 • Neem 3 capsules met water, ongeveer 45 minuten na je training
 • Aanbevolen om minimaal 2 maanden te gebruiken
 • Je kunt het stacken met andere legale anabolen alternatieven van CrazyBulk. Zoals in de Bulking Stack.
d-bal crazybulk

De nieuwe krachtige formule van D-Bal zorgt voor eenzelfde soort spieropbouw als Methandrostenolone (ook bekend als Dianabol, de grootvader van de steroïden) zonder enige bijwerking. Het is het toonaangevende, veilige alternatief voor Dianabol. Als je sterkere spieren wilt, dan kies je voor D-Bal.

Waarschuwing voor het gebruik van Anabool Androgene Steroïden (AAS)

Omdat veel jonge sporters de druk voelen om groter en sterker te worden, willen wij deze algemene waarschuwing delen. We raden af om doping of anabolen, zoals Dianabol, te gebruiken. Zeker wanneer je nog veel te winnen hebt qua voeding, training en rust. Pas als je veel ervaring hebt, je natuurlijke plafond aantikt en bodybuild wedstrijden wil doen kun je het gebruik van AAS overwegen.

Ook dan raden wij aan om dit te doen met begeleiding van een sportarts of erkende coach. Ga niet zelf experimenteren met illegale stoffen. De risico’s zijn groot en verslaving ligt op de loer. En dan hebben we het nog niet eens over de bijwerkingen. Bovendien is het bezit en gebruik van anabolen zonder recept strafbaar. Wees dus verstandig!

Volg Marvin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *