Wat is de beste creatine 2024?

Laatste update op 18 maart 2024 door Marvin

wat is de beste creatineCreatine is één van de meest gebruikte fitness supplementen in de wereld. Creatine zorgt voor meer explosieve kracht en uithoudingsvermogen. Bovendien is het een zeer goedkoop supplement. Daarom gebruiken veel sporters creatine om hun sportprestaties te verbeteren. In de wereld van voedingssupplementen met onbewezen claims is creatine juist één van de meest onderzochte én bewezen werkzame producten.

Maar wat is de beste creatine van dit moment? Op Supplementaanbiedingen.nl hebben we een Top 10 creatines voor 2024 samengesteld.

Top 10 creatines 2024

Hieronder lees je meer over de beste creatine supplementen van dit jaar en zie je waar ze kunt bestellen. Wij testen sinds 2016 creatine poeders om deze lijst voor jullie te kunnen samenstellen.

1. Ultimate CRN-5 – Crazy Nutrition

ultimate crn-5Ultimate CRN-5 van Crazy Nutrition is de beste creatine van 2024. Het bevat 5 soorten creatine die elkaars werking versterken, waaronder monohydraat, HCL en malaat. Doordat het poeder gemicroniseerd is, wordt het extra goed opgenomen door je lichaam. Creatine monohydraat (3,75 gram per dosering) helpt bij het opbouwen van kracht en stimuleert de spiergroei bij explosieve inspanningen.

Bovendien is CRN-5 aangevuld met elektrolyten en magnesium om de normale functie van je spieren te ondersteunen. Maak gebruik van het creatine abonnement van Crazy Nutrition om kosten te besparen en nooit meer zonder Ultimate CRN-5 te hoeven zitten.

 • Wordt extra goed opgenomen door je lichaam
 • Stimuleert krachtopbouw bij explosieve inspanningen
 • Blend van 5 krachtige creatine soorten
 • Geld besparen door handig abonnement
ultimate crn-5

Crazy Nutrition's Ultimate CRN-5 creatineformule is gemaakt met 5 soorten creatine plus elektrolyten om de energie te stimuleren, spiermassa opbouw te ondersteunen en de hydratatie te behouden. Waardoor je meer kracht en herhalingen uit je spieren kunt halen.


2. Creatine Monohydraat – XXL Nutrition

beste creatine monohydraatCreatine Monohydraat van XXL Nutrition is één van de beste creatines verkrijgbaar in Nederland. Deze creatine is ultra fijn en gezuiverd, waardoor jij de beste kwaliteit voor een lage prijs krijgt. Neem dagelijks 5 gram creatine in met water, je eiwitshake of een koolhydraat-houdende-drank om je sportprestaties te verbeteren.

XXL Nutrition biedt met haar monohydraat creatine een uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarom vinden wij dit de beste creatine van dit moment!

 • De zuiverste creatine monohydraat
 • Allerbeste prijs/kwaliteitsverhouding
 • Ondersteunt krachtopbouw en spiergroei
 • Beste deal bij XXL Nutrition
Creatine Monohydraat

Onze Creatine Monohydraat bestaat uit een microfijne vorm, die zorgt voor een effectieve werking in jouw lichaam.


3. CreaPure Creatine – Body & Fit

creapure creatineCreaPure Creatine van Body en Fitshop staat bekend als één van de zuiverste en beste creatines van Nederland. Net als de monohydraat creatine van XXL is deze creatine ultra fijn en zuiver. En dat voor een hele lage prijs!

Creapure® Creatine wordt geproduceerd door AlzChem Trostberg GmbH. Dit Duitse bedrijf garandeert de meest zuivere Creatine wereldwijd verkrijgbaar. Elke batch Creapure® Creatine wordt afzonderlijk getest op zuiverheid en kwaliteit.

 • Zuivere monohydraat creatine met de beste werking
 • Meer kracht bij explosieve inspanningen
 • Elke batch wordt Creapure® creatine getest op zuiverheid en kwaliteit
 • Laagste prijs via Supplementaanbiedingen.nl
CreaPure Creatine

Body & Fit Creatine Poeder - CreaPure® de garantie voor zuivere creatine die echt werkt.


4. Ultra Pure Creatine Monohydraat – Power Supplements

power supplements creatineUltra Pure Creatine Monohydraat van Power Supplements is ook een CreaPure creatine en behoort daarom tot de meest zuivere creatines op de markt. Ben jij op zoek naar de beste creatine? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij Ultra Pure Creatine van Power Supplements.

De prijs is namelijk erg laag! Bovendien worden de producten van Power Supplements continu gecontroleerd op verboden en onveilige stoffen. Zodat jij 100% zeker weet dat je de beste kwaliteit supplementen krijgt.

 • Extreem zuivere creatine monohydraat
 • Altijd gecontroleerd op veiligheid en kwaliteit
 • 600 gram creatine voor de scherpste aanbieding
 • Meer kracht bij explosieve inspanningen
Ultra Fine Creatine

De zuiverste creatine ter wereld! Dat is de Creapure® creatine monohydraat die Power Supplements aanbiedt.


5. CreaPure Creatine – Myprotein

creapure creatine myproteinCreaPure Creatine van Myprotein behoort tot de meest verkochte creatines in Nederland en UK. De Myprotein creatine is uitstekend geschikt voor sporters die hun explosieve inspanningen en prestaties willen verbeteren. Deze creatine is erg zuiver en bovendien voor een goede prijs te bestellen.

Bovendien kun je kiezen voor een smaakloze variant, maar ook voor twee creatine met toegevoegde smaak. Liever een smaakje? Dan kun je gaan voor Tropical of Blue Raspberry.

 • Verkrijgbaar in drie verschillende smaken
 • Gemakkelijk toe te voegen aan je shakes
 • Lage prijs zoals je van Myprotein gewend bent
 • 23% extra korting met de code: MARVINNL
Myprotein Creatine

Creatine monohydraat vergroot de lichamelijke prestaties bij opeenvolgende explosieve bewegingen.


6. CreaPure Creatine Monohydrate – Bulk Powders

creatine bulk powdersOp nummer 5 in deze Top 10 beste creatine vinden we weer een CreaPure Creatine. Dit keer is het de creatine van Bulk Powders. Creapure® Creatine Monohydraat wordt wereldwijd gezien als de beste kwaliteit creatine.

Deze vorm van creatine monohydraat is afkomstig uit Duitsland en is 99,95% puur en gegarandeerd vrij van onzuiverheden zoals creatinine en dicyaandiamide. Bulk Powders staat bekend om haar acties en kortingscodes, waardoor je vaak veel kunt besparen op jouw bestelling!

 • De puurste creatine die je kunt kopen
 • Gegarandeerd vrij van onzuiverheden
 • Bulk Powders heeft vaak scherpe acties en kortingen
 • 99,95 pure creatine monohydraat
creatine bulk powders

Ons hoogwaardige, ultrazuivere creatine-monohydraatsupplement, met 99,9% zuiverheid.


7. Micronized Creatine – Optimum Nutrition

beste creatine optimum nutritionDe Micronized Creatine van Optimum Nutrition is monohydraat die we zeker mogen rekenen tot het lijstje voor de beste creatine van 2024. Deze creatine bevat 5 gram monohydraat creatine per dosering. Omdat deze volledig neutraal van smaak is kun je het poeder mixen met elke drank naar keuze. Z

o kun je bijvoorbeeld je creatine samen met een eiwitshake nemen, vlak na je krachttraining. Bovendien is Micronized Creatine erg scherp geprijsd!

 • 5 gram creatine monohydraat per dosering
 • Zeer goedkope creatine van Optimum Nutrition
 • Stimuleert explosieve kracht en spiergroei
 • Zuivere kwaliteit
Micronized Creatine

Optimum Nutrition Creatine helpt prestaties te verbeteren, zorgt voor meer kracht en stimuleert spiergroei.


8. Creatine Powder – Bodylab

bodylab creatineCreatine Powder van Bodylab is een monohydrate creatine, bedoeld om keiharde spiermassa op te bouwen. Creatine is één van de meest gebruikte sportsupplementen ter wereld. Vooral onder mensen die aan fitness en krachttraining doen is creatine erg populair. Creatine helpt prestaties te verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen.

En creatine stimuleert de groei van vetvrije spiermassa bij explosieve krachtsinspanningen. Het gunstige effect van creatine wordt al verkregen bij een minimale dagelijkse inname van 3  tot 5 gram creatine.

 • 500 gram creatine voor een lage prijs
 • 100% pure monohydraat
 • 100 doseringen per verpakking
 • Ondersteunt spiergroei en toename vetvrije massa
bodylab creatine

Bodylab24 Creatine Powder is pure creatine monohydraat poeder. Elke dosering levert jou dus ook 5 g creatine.


9. Creatine Micronized – Body Supplies

creatine micronized body suppliesCreatine Micronized van Body Supplies mag zeker niet ontbreken in de zoektocht naar de beste creatine. Deze monohydraat behoort al jarenlang tot de meest verkochte creatines. Dit komt door de combinatie van een scherpe prijs en hoge kwaliteit. Het bevat namelijk de hoogst haalbare zuiverheid monohydraat creatine.

Creatine Micronized voldoet wel aan alle criteria! Creatine Micronized bevat enkel de zuiverste en fijnste creatine, zónder schadelijke bijproducten en verontreinigingen.

 • Hoogst haalbare zuiverheid
 • Geen schadelijke bijproducten of onnodige toevoegingen
 • Snelle opname door 200 MESH
 • Goedkope aanbieding bij Body Supplies
creatine micronized body supplies

Creatine Micronized van PURE bevat de hoogst haalbare zuiverheid Creatine Monohydraat.


10. CreaPure Creatine Monohydrate – OLIMP

olimp creatine monohydrateCreaPure Monohydrate van OLIMP is er één die zeker niet mag ontbreken in deze Top 10 beste creatine. Dit merk wordt wereldwijd enorm veel verkocht. De creatine biedt de garantie van echt werkzame en zuivere monohydraat. De kwaliteit is zeer goed, maar de prijs is wel wat hoger in vergelijking met (Nederlandse) merken.

Daarom krijgt OLIMP geen hogere notering in deze lijst. De monohydraat creatines van Nederlandse webshops voldoen immers ook aan onze strenge kwaliteitseisen

 • Zuivere creatine met de beste werking
 • Gepatenteerde en gegarandeerde kwaliteit
 • Ook verkrijgbaar in capsules
 • Hogere prijs dan gemiddeld
OLIMP Creatine

Het is bewezen dat Creapure® Creatine-poeder van Olimp Supplements de prestaties verbetert bij intensieve training.


10 beste creatine 2024 lijst

Samenvattend zijn dit de beste creatines van 2024:

 1. Ultimate CRN-5 – Crazy Nutrition
 2. Creatine Monohydraat – XXL Nutrition
 3. CreaPure Creatine – Body & Fit
 4. Ultra Pure Creatine – Power Supplements
 5. CreaPure Creatine – Myprotein
 6. CreaPure Creatine – Bulk Powders
 7. Real Creatine – Body & Gym Shop
 8. Creatine Powder – Bodylab
 9. Creatine Micronized – Body Supplies
 10. CreaPure Creatine – OLIMP

Wat is creatine?

Bij korte en intensieve inspanningen wordt Adenine Tri Phosphate (ATP) – welke in de spieren is opgeslagen – omgezet in energie.

Bij een maximale inspanning is de voorraad ATP binnen enkele seconden uitgeput en moet het lichaam de ATP reserves gaan aanvullen. Dit doet het lichaam door creatinefosfaat (welke in de spieren is opgeslagen) af te breken. Door creatinefosfaat af te breken kan de voorraad ATP weer snel aangevuld worden. Door creatinefosfaat snel af te breken hebben we genoeg ATP voor een maximale inspanning gedurende 8 tot 12 seconden. Hierna zullen de spieren gaan verzuren en kunnen we niet meer een maximale inspanning leveren.

Het lichaam vult de ATP voorraad overigens ook aan door koolhydraten en vetten om te zetten in ATP. Dit kost echter veel meer tijd. Te lang om op te wachten tijdens een training.

Krachttoename bij explosieve inspanningen

Door creatine als voedingssupplement te gebruiken kunnen we langer een maximale inspanning leveren. We kunnen hierdoor ongeveer 10% – 20% langer een maximale inspanning leveren voordat de spieren verzuren. Hoeveel langer er een maximale inspanning geleverd kan worden is afhankelijk van in hoeverre de creatinewaarden al op peil waren voordat er creatine als voedingssupplement werd gebruikt. De spieren kunnen maar een beperkte hoeveelheid creatine opslaan. Vol = vol.

Voor krachtsporters en bodybuilders betekent het gebruik van creatine als voedingssupplement in de praktijk dat zij 1 of 2 extra sets op maximale kracht kunnen doen voordat de spieren verzuren. Hierdoor wordt de trainingsprikkel vergroot en zullen de spieren logischerwijs ook sterker en groter worden.

Een ander voordeel is dat er tussen sets in sneller herstel plaats zal vinden. Hierdoor kan eerder aan de volgende set begonnen worden, wat ook weer zorgt voor een grotere trainingsprikkel. Het gebruik van creatine als voedingssupplement zal daardoor op termijn zorgen voor extra toename van kracht en spiermassa.

beste creatine koopgids

De beste creatine vinden?

Om de beste creatine te vinden voor jouw doelen is het belangrijk om eerst te bepalen wat je precies zoekt in een voedingssupplement. Er zijn namelijk verschillende soorten creatines te kopen. Hoeveel geld wil je uitgeven aan je creatine-supplement? En wil je dat het een combinatie van verschillende soorten creatine bevat of geef je de voorkeur aan een pure vorm.

Je kunt namelijk kiezen voor varianten als creatine monohydraat, creatine ethyl ester, creatine HCL, creatine nitraat en kre-alkalyn creatines. In principe zal ik altijd monohydraat creatine aanraden, aangezien deze de beste bewezen werking heeft. Bovendien is dit ook de goedkoopste creatine. Reageer je echter niet of nauwelijks op monohydrate (non-responder), dan kun je een ander soort proberen!

 • Bepaal jouw doel en kies de soort creatine die hier bij aansluit
 • Vergelijk samenstelling en ingrediënten voor de beste kwaliteit
 • Bekijk en vergelijk de prijs per dagdosering voor de voordeligste keus

Wetenschappelijk bewezen voordelen creatine

Creatine is een populair voedingssupplement dat vaak wordt gebruikt om sportprestaties te verbeteren. Hieronder staan enkele van de wetenschappelijk bewezen voordelen van creatine:

 • Verhoogde spierkracht en prestaties: Creatine helpt bij het verhogen van de hoeveelheid creatinefosfaat in spiercellen, wat kan leiden tot verbeterde kracht en prestaties tijdens kortdurende, intensieve inspanningen zoals sprinten en gewichtheffen.
 • Toename spiermassa: Creatine kan de spiermassa verhogen door de eiwitsynthese in spiercellen te stimuleren.
 • Verbeterde hersteltijd: Creatine kan helpen bij het verminderen van spierbeschadiging en ontsteking na intense training, waardoor de hersteltijd wordt verkort.
 • Verbeterde hersenfunctie: Creatine kan helpen bij het verbeteren van de cognitieve functie, zoals het geheugen en de mentale alertheid, vooral bij oudere volwassenen.
 • Verbeterde glucosestofwisseling: Creatine kan de glucosestofwisseling in het lichaam verbeteren, wat kan bijdragen aan een betere bloedsuikerwaarde bij mensen met diabetes.
 • Bescherming tegen neurologische aandoeningen: Er is enig bewijs dat creatine kan helpen bij het beschermen tegen neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson en Alzheimer.

De voordelen van creatine gelden ook voor vrouwen. Lees in dit artikel meer over creatine voor vrouwen.

Beste creatine kopen

Bij Supplementaanbiedingen.nl vinden wij het belangrijk dat jij de laagste prijs betaalt voor jouw supplementen. Daarom staat in het overzicht bij de beste creatines van 2024 de webshop met de beste aanbieding bovenaan! Heb jij ergens een betere deal gevonden? Laat het ons dan weten! Natuurlijk kan je ook even alle supplementen kortingscodes bekijken. Zo kun je nog makkelijker besparen op de aankoop van jouw favoriete creatine.

Top 10 beste creatines test

Deze Top 10 met beste creatine is een product van Supplementenaanbiedingen.nl (onderdeel van Voeding-en-fitness.nl) en wordt beoordeeld door onze bezoekers met een 8,9/10 (252 personen). Voor dit onderzoek naar de beste creatinesupplementen gebruiken we verschillende bronnen. Zo verzamelen we reviews van echte consumenten uit binnen- en buitenland om hun ervaringen te lezen.

Daarnaast kijken we naar onafhankelijke labtesten om de kwaliteit van merken en ingrediënten te controleren. Tot slot testen we zelf, al sinds 2016, op structurele basis creatinepoeders om eigen ervaring te koppelen aan de andere gegevens. Als eindproduct zien jullie deze Top creatines lijst voor 2024. Wij onderzoeken de beste supplementen voor alle Nederlandse sporters!

Volg Marvin

Onze Creatine Monohydraat bestaat uit een microfijne vorm, die zorgt voor een effectieve werking in jouw lichaam.

Body & Fit Creatine Poeder - CreaPure® de garantie voor zuivere creatine die echt werkt.

De zuiverste creatine ter wereld! Dat is de Creapure® creatine monohydraat die Power Supplements aanbiedt.

Creatine monohydraat vergroot de lichamelijke prestaties bij opeenvolgende explosieve bewegingen.

Optimum Nutrition Creatine helpt prestaties te verbeteren, zorgt voor meer kracht en stimuleert spiergroei.

Het is bewezen dat Creapure® Creatine-poeder van Olimp Supplements de prestaties verbetert bij intensieve training.

4 gedachten over “Wat is de beste creatine 2024?

  • Hi Emir,

   Maca en Tribulus Terrestris komen vaak voor in testosteron boosters. Arginine vinden we in Pre Workout en N.O. / Pomp supplementen. Deze supplementen staan op het lijstje om binnenkort te testen. Dus dan komen de resultaten snel online! 🙂

  • Heel objectief. XXL Nutrition staat al jaren bekend om hun hoge kwaliteit en goede prijzen. Maar als jij vindt dat er andere merken hoger moeten staan, dan horen we dat natuurlijk graag. Dan kunnen we die merken testen en meenemen voor de nieuwe update 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *