Top 10 Beste Weightgainers 2024?

Laatste update op 21 februari 2024 door Marvin

weightgainersVind jij het lastig om genoeg calorieën en voedingsstoffen uit je normale voedingspatroon te halen? Dan kan een weightgainer een goede toevoeging zijn. Zeker wanneer je een zeer actief leven hebt en spiermassa wil opbouwen heb je veel calorieën nodig. Wanneer je dit niet enkel uit voeding kunt halen, kun je een weight gain shake maken. Goede weightgainers zijn rijk aan calorieën en bieden je lichaam een mix van hoogwaardige eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten.

Zo kom je op een makkelijkere manier aan alle benodigde voedingsstoffen om te herstellen en aan te komen. Maar wat is de beste weightgainer van dit moment? Op Supplementaanbiedingen.nl hebben we een Top 10 weightgainers voor 2024 samengesteld.

Top 10 weightgainers 2024

In deze Top 10 beste weightgainers hebben we gekeken naar het totaalplaatje. Oftewel een goede combinatie tussen voedingswaarden, prijs, smaak en kwaliteit van de gebruikte ingrediënten.

1. Complex Carb Gainer – XXL Nutrition

complex carb gainerComplex Carb Gainer van XXL Nutrition is één van de beste weightgainers verkrijgbaar in Nederland. Deze weightgainer bevat koolhydraten uit rijst- en havermoutmeel en maar liefst 3 hoogwaardige eiwitbronnen! Bovendien bevat Complex Carb Gainer toegevoegde vitaminen en mineralen om de gezondheid te ondersteunen. Het mooie van deze weightgain shake is dat hij geen toegevoegde suikers bevat.

XXL Nutrition’s Complex Carb Gainer is verkrijgbaar in 1000 gram en 2500 gram en is te kopen is de smaken vanille, banaan, aardbei, chocolade, perzik en cookies & cream.

 • De weight gainer met geen grammetje toegevoegd suiker
 • Koolhydraten uit rijstmeel en havermoutmeel
 • Hoog eiwitgehalte van 38,9% uit de drie beste eiwitbronnen
Complex Carb Gainer

Complex Carb Gainer is een unieke weight gainer met zijn hoogwaardige koolhydraat- en eiwitsamenstelling tegen een zeer scherpe prijs.


2. Natural Gainer – Power Supplements

natural gainerNatural Gainer van Power Supplements staat bekend als één van de zuiverste en beste weightgainers van Nederland. Deze weightgain shake bevat namelijk alleen maar natuurlijke ingrediënten. De eiwitten bestaan uit wei isolaat en micellar caseïne én de koolhydraten komen van haver en rijst.

Natural Gainer is te kopen in twee verschillende smaken, namelijk Real Strawberries en Real Bananas. Voor beide smaken zijn echte aardbeien en echte bananen gebruikt. Dus géén toegevoegde smaakstoffen!

 • Geconcentreerde voeding met ruim 26% eiwit en 57% koolhydraten
 • Hoogwaardige eiwitbronnen wei eiwit isolaat en micellaire caseïne
 • Complexe koolhydraten van haver en rijst
Natural Gainer

Als bron van complexe koolhydraten bevat Natural Gainer rijstpoeder en zeer fijngemalen havermeel.


3. Serious Mass – Optimum Nutrition

serious massSerious Mass van Optimum Nutrition mag zeker niet ontbreken in de zoektocht naar de beste weightgainer. Deze mass gainer behoort al jarenlang tot de meest verkochte weightgainers. Dit komt door de combinatie van een scherpe prijs en 1258 kcal per shake. Ideaal voor hardgainers dus!

Bovendien is de smaak van Serious Mass ook nog eens erg lekker. Helaas bestaan de koolhydraten in deze weight gainer voornamelijk uit maltodextrine en niet uit bronnen als haver, rijst of boekweit.

 • 25 Vitamines en Mineralen
 • Met Creatine en L-Glutamine
 • Extra Choline en Inositol
 • Getest door Supplementaanbiedingen.nl
Serious Mass

Serious Mass: perfect geschikt voor gewichtstoename, speciaal samengesteld voor sporters!


4. Mass Perfection – Body & Fit

mass perfectionMass Perfection van Body & Fitshop behoort tot de meest verkochte weightgainers in Nederland en België. Deze weightgainer is geschikt voor krachtsporters die het belangrijk vinden dat hun voedingsupplementen vrijwel suikervrij zijn.

Massive Gainer levert koolhydraten uit vier bronnen, namelijk Ultra Fine Scottish Oats, Natural Brown Rice, Remylice Ricebran en Palatinose. De proteïnen komen van wei concentraat, wei isolaat en caseïne. Body en Fitshop’s weightgainer is te koop in 7 verschillende smaken!

 • Alleen de allerbeste eiwitten en aminozuren!
 • 4 verschillende koolhydraten
 • Vrijwel vrij van suikers
Mass Perfection

Mass Perfection zal een nieuw tijdperk inluiden waar het gaat om Weight Gainers. Mass Perfection, professionele massa voor bodybuilders en fanatieke sporters. Vrijwel suikervrij maar met waardevolle voedingstoffen.


5. Mutant Mass – PVL Nutrition

mutant massMutant Mass van PVL Nutrients is één van de beste weightgainers van dit moment. Met maar liefst 1050 kcal per servings is dit ideaal voor mensen die moeilijk aankomen of te weinig voedingsstoffen uit hun normale voeding kunnen halen. Minpuntje van deze weight gainer is dat hij relatief veel suikers bevat in vergelijking met andere merken.

Toch biedt Mutant Mass een zeer scherpe prijs en goede kwaliteit. Met maar liefst 52 gram eiwitten per dosering helpt deze shake bij het herstel en de opbouw van spiermassa!

 • Speciaal ontwikkeld voor atleten met een snel metabolisme en/of een slanke lichaamsbouw
 • Maar liefst 52 gram eiwit per shake
 • 1050  kcal per Mutant Mass shake
Mutant Mass

Mutant Mass is het nieuwe massakanon van Mutant en de meest geavanceerde weightgainer!


6. Impact Weightgainer – Myprotein

impact weightgainerImpact Weightgainer van Myprotein is een mass gainer met een zeer scherpe prijs. Bovendien staat Myprotein erom bekend dat ze vaak kortingscodes gebruiken, zodat je nog goedkoper uit bent. Impact Weightgainer is een weightgain shake met zowel snel als langzaam verteerbare eiwitten. Dit maakt deze weightgainer geschikt voor ieder moment van de dag.

Door de samenstelling is dit product niet alleen geschikt voor het opbouwen van massa. Je kunt hem ook gebruiken als recovery shake direct na je training om het herstel te stimuleren!

 • Maar liefst 388 calorieën per portie
 • 33 gram eiwit om de ontwikkeling van spiermassa ondersteunen
 • Aanhoudende vrijkomende energie
 • 23% extra korting met de code: MARVINNL
Impact Weightgainer

Dit krachtige supplement bevat 31 gram eiwit, maar liefst 50 g koolhydraten en een totaal van 388 calorieën per portie


7. Natural Vegan Gainer – XXL Nutrition

natural vegan gainerDe Vegan Gainer van XXL Nutrition is een uitgebalanceerde weightgainer die we zeker mogen rekenen tot het lijstje voor de beste weightgainer van 2024. Deze shake biedt een goede combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten en onverzadigde vetten. XXL Nutrition heeft gekozen voor enkel hoogwaardige plantaardige voedingsbronnen bij het samenstellen van deze weight gainer.

Helaas is de Natural Vegan Gainer van XXL Nutrition op dit moment alleen nog verkrijgbaar in de smaak vanille. Bij Supplementaanbiedingen.nl vind je natuurlijk altijd de beste aanbieding!

 • Perfect voor een vegan lifestyle
 • Hoogwaardige plantaardige voedingsbronnen
 • Ruim 30 gram eiwit per shake
 • Rijk aan complexe koolhydraten en vezels
Natural Vegan Gainer

Natural Vegan Gainer bevat niet alleen een uitzonderlijke samenstelling qua macronutriënten, ook micronutriënten zijn aan gedacht!


8. Informed Mass – Bulk Powders

informed massInformed Mass van Bulk Powders is een premium weightgainer, bedoeld om keiharde spiermassa op te bouwen. Per shake krijg je 566 calorieën en 45 gram eiwit binnen. Daarnaast is Informed Mass verrijkt met creatine, leucine en HMB. Deze weight gain shake kunnen we qua kwaliteit hoger plaatsen in deze lijst voor de beste weightgainer.

Helaas ligt de prijs ook een stukje hoger dan die van andere weightgainers in deze Top 10. Informed Mass is te bestellen in twee smaken, namelijk Double Chocolate en Strawberry Whipped Cream.

 • Premium mass gainer met 45 gram eiwitten en 566 Kcal
 • Spieropbouwende creatine, leucine, GLN en HMB
 • Wei-isolaat, Schotse haver en probiotica
 • Laagste prijs via Supplementaanbiedingen.nl
informed mass

Het allerbeste supplement voor massatoename van Bulk™, ontwikkeld voor professionele atleten en serieuze trainers.


9. Super Mass Gainer – Dymatize

super mass gainerSuper Mass Gainer van Dymatize is een echte shake voor hardgainers. Voor mensen die nauwelijks aankomen is Super Mass Gainer echt één van de beste weightgainers. Ben jij aan het bulken en wil je graag een shake met zeer veel calorieën? Mix dan 3 maatscheppen poeder met 700 ml volle melk en krijg maar liefst 1500 kcal en ruim 250 gram koolhydraten binnen.

Super Mass Gainer is te bestellen bij diverse webshops, bekijk alle prijzen hieronder via Supplementaanbiedingen.nl!

 • Ideale combinatie van snelle en langzame koolhydraten
 • Met creatine, BCAA’s, vitamines en mineralen
 • 1248 kcal per dosering (zonder melk gerekend)
 • Hoge prijs per shake
Super Mass Gainer

Supermass Gainer bevat een mix van koolhydraten en eiwitten en ook extra ingrediënten als Creatine, BCAA's en Vitamines en Mineralen.


10. True Mass – BSN Nutrition

true massTrue Mass van BSN is er één die zeker niet mag ontbreken in deze Top 10 beste weightgainer. Deze weightgain shake behoort wereldwijd gezien tot de best verkochte merken. Met zo’n 800 kcal per shake en 3 verschillende soorten eiwit krijgt jouw lichaam wat het nodig heeft om meer spiermassa op te bouwen.

Helaas ligt de prijs van True Mass een stuk hoger dan de prijzen van andere (Nederlandse) weightgainers. Ook komen de koolhydraten uit True Mass voornamelijk uit maltodextrine en polydextrose, waar ik zelf meer waarde zou hechten aan bronnen als haver of rijst.

 • ’s Werelds meest verkochte weightgainer
 • Maar liefst 800 kcal per shake
 • 3 verschillende eiwitsoorten
True Mass

True Mass All-In-One Gainer bevat eiwitten en ondersteunt daarmee de spieropbouw, spierkracht en spiermassa!


10 beste weightgainers 2024  lijst

Samenvattend zijn dit de beste weightgainers van 2024;

 1. Complex Carb Gainer – XXL Nutrition
 2. Natural Gainer – Power Supplements
 3. Serious Mass – Optimum Nutrition
 4. Mass Perfection – Body & Fit
 5. Mutant Mass – PVL Nutrition
 6. Impact Weightgainer – Myprotein
 7. Natural Vegan Gainer – XXL Nutrition
 8. Informed Mass – Bulk Powders
 9. Super Mass Gainer – Dymatize
 10. True Mass – BSN

Wat is een weight gainer?

Een weight gainer is een voedingssupplement dat is ontworpen om mensen te helpen bij het aankomen van gewicht. Het is bedoeld voor sporters die moeite hebben om voldoende calorieën binnen te krijgen via hun normale dieet en die willen aankomen in spiermassa. Een goede weightgainer bevat doorgaans een combinatie van koolhydraten, eiwitten en vetten, samen met vitaminen en mineralen.

De koolhydraten in een weight gainer zijn vaak afkomstig van eenvoudige suikers, zoals dextrose of maltodextrine, die snel door het lichaam worden opgenomen en de bloedsuikerspiegel verhogen. Dit kan helpen om de glycogeenvoorraden van het lichaam snel aan te vullen en de spieren te voorzien van de energie die nodig is voor training en herstel.

De eiwitten in een weightgainer zijn meestal afkomstig van wei-eiwit, caseïne-eiwit of soja-eiwit. Deze eiwitten leveren de aminozuren die nodig zijn voor spieropbouw en -herstel na training.

Het vetgehalte in weightgainers kan variëren, afhankelijk van het merk en de samenstelling. Sommige weight gainers bevatten meer vet dan andere, terwijl sommige meer geconcentreerd zijn op koolhydraten en eiwitten.

De beste weightgainer vinden?

Om de beste weightgainer te vinden voor jouw doelen is het belangrijk om eerst te bepalen hoeveel calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten je per dag nodig hebt. Ook is het handig om inzicht te hebben in hoe jouw lichaam reageert op bepaalde voedingsmiddelen. Kom jij van nature makkelijk aan? Dan is het niet slim om een weightgainer te kiezen die voor hardgainers is bedoeld.

Andersom kun je, wanneer je erg lastig aankomt, dus beter niet kiezen voor een weightgainer die weinig kcal levert. Een goede weight gainer bevat een flinke dosis complexe koolhydraten en zo min mogelijk suikers. Daarnaast levert hij hoogwaardige eiwitten en gezonde (onverzadigde) vetten. Uiteraard spelen factoren als de prijs en smaak ook een rol bij het kiezen van de beste weightgainer.

 • Bepaal jouw doel en kies de soort weightgainer die hier bij aansluit
 • Vergelijk voedingswaarden en ingrediënten voor de beste kwaliteit
 • Bekijk en vergelijk de prijs per shake voor de voordeligste keus
 • Al sinds 2016 testen wij deze weight gainers voor jullie

beste weightgainer kopen

Beste weightgainer kopen

Deze Top 10 beste weightgainers lijst is een product van Supplementaanbiedingen.nl (onderdeel van Voeding-en-fitness.nl) en wordt door onze bezoekers beoordeeld met een 9.0/10 (256 personen). Om tot deze lijst te komen verzamelen we reviews van consumenten uit Nederland en België.

Dit koppelen we aan onze eigen reviews waarbij we onze persoonlijke ervaring mee laten wegen. Al sinds 2016 testen we bekende (en minder bekende) merken en delen we onze ervaringen. Tot slot checken we onafhankelijke labtesten om de kwaliteit van merken en ingrediënten te controleren.

Top 10 weightgainers test

Bij Supplementaanbiedingen.nl vinden wij het belangrijk dat jij de laagste prijs betaalt voor jouw supplementen. Daarom staat in het overzicht bij de beste weightgainers van 2024 de webshop met de beste aanbieding bovenaan! Heb jij ergens een betere deal gevonden? Laat het ons dan weten! Natuurlijk kan je ook even alle weightgainer deals op de site bekijken. Hier kan je de prijzen van alle weightgainers gemakkelijk online vergelijken!

Volg Marvin

Complex Carb Gainer is een unieke weight gainer met zijn hoogwaardige koolhydraat- en eiwitsamenstelling tegen een zeer scherpe prijs.

Als bron van complexe koolhydraten bevat Natural Gainer rijstpoeder en zeer fijngemalen havermeel.

Serious Mass: perfect geschikt voor gewichtstoename, speciaal samengesteld voor sporters!

Mass Perfection zal een nieuw tijdperk inluiden waar het gaat om Weight Gainers. Mass Perfection, professionele massa voor bodybuilders en fanatieke sporters. Vrijwel suikervrij maar met waardevolle voedingstoffen.

Mutant Mass is het nieuwe massakanon van Mutant en de meest geavanceerde weightgainer!

Dit krachtige supplement bevat 31 gram eiwit, maar liefst 50 g koolhydraten en een totaal van 388 calorieën per portie

Natural Vegan Gainer bevat niet alleen een uitzonderlijke samenstelling qua macronutriënten, ook micronutriënten zijn aan gedacht!

Supermass Gainer bevat een mix van koolhydraten en eiwitten en ook extra ingrediënten als Creatine, BCAA's en Vitamines en Mineralen.

True Mass All-In-One Gainer bevat eiwitten en ondersteunt daarmee de spieropbouw, spierkracht en spiermassa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *