Heb ik supplementen nodig?

Laatste update op 23 juni 2022 door Marvin

supplementen kortingscodes

Iedere sporter weet dat gezonde voeding van directe invloed is op je fysieke gesteldheid. Voedingssupplementen zijn dan ook essentieel als je het beste uit jezelf wil halen. De laatste jaren zijn voedingssupplementen gemakkelijker verkrijgbaar geworden voor

een groot publiek, en kan iedereen kopen wat hij of zij nodig heeft om een op een effectieve manier te trainen. Ondanks de populariteit van supplementen hebben ze toch een beetje een slechte naam. Veel mensen zijn er van overtuigd dat er in de sportsupplementen die je kunt kopen vaak veel rotzooi zit – en dat is niet geheel onterecht. Dus wat zijn de goede supplementen, die je op een duurzame en veilige manier kunnen helpen om te trainen?

Trainen met behulp van voedingssupplementen

Bij het kiezen van een geschikt voedingssupplement dient gekeken te worden naar de sport die beoefend wordt, maar ook naar de rest van het dieet van de sporter en de doelstelling die hij of zij zichzelf wil stellen. Dat is dus niet voor iedereen hetzelfde.

Voor een bodybuilder, die zoveel mogelijk spiermassa wil kweken, is het toevoegen van veel proteïne aan het dieet bijvoorbeeld noodzakelijk; maar als je een duursport beoefent of een atletisch lichaam nastreeft, heb je misschien weer heel andere behoeftes.

Tegenwoordig zijn CBD producten ook erg populair bij sporters. Cannabis supplementen hebben verschillende voordelen. Zo ondersteunen zij het herstel na een zware training, verminderen ze stress en helpen ze bij het verbeteren van je slaapritme.

Sportsupplementen en hun functie

Het assortiment aan supplementen is zeer divers. Hieronder een kleine greep uit de verschillende producten en hun specifieke functies.

  • Aminozuren – BCAA’s en aminozuren zijn de afgebroken bestanddelen van eiwitten. Aminozuren hebben zeer veel verschillende functies in het lichaam, onder anderen het opbouwen van (spier)weefsel.
  • Eiwishake – makkelijke manier om aan een hoge dosis eiwitten te komen. Eiwitten dragen bij aan het herstel van je spieren na fysieke inspanning.
  • Creatine – Creatine supplementen verhogen het spieruithoudingsvermogen en soms ook je maximaalkracht. Hierdoor haal je meer uit je training en kan je langer door blijven gaan.
  • Pre workout booster – Een pre workout bevat vaak een mix van aminozuren, creatine en cafeïne en is bedoeld om vlak voor je training te nemen. Het stimuleert je door de energie te vergroten en je spieruithoudingsvermogen te verbeteren.
  • Fatburner – Een fatburner werkt ondersteunend bij het afvallen. Zo verhoogt het de stofwisseling en verminderd het je hongergevoel. Een fatburner is echter geen wondermiddel!
  • Weightgainer – Een weightgainer is vergelijkbaar met een eiwitshake maar bevat daarnaast ook koolhydraten en vetten. Een weightgainer is vaak erg rijk aan calorieën en is zeer geschikt voor mensen die erg lastig aankomen.

Welke supplementen heb jij nodig?

alle supplementen aanbiedingenHet is een feit dat sportsupplementen helpen om je conditie op peil te houden, en noodzakelijk zijn om een sport op topniveau te kunnen beoefenen. Als je er helemaal voor wil gaan en het beste uit jezelf wil halen, is het voor iedere sport handig of zelfs noodzakelijk om de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnen te krijgen.

Voedingssupplementen kunnen daarbij helpen: dankzij de speciale samenstellingen is het vaak makkelijker om bepaalde stoffen in grote hoeveelheden binnen te krijgen. Maar onthoud dat de effectiviteit van supplementen altijd samenhangt met het einddoel dat je wil bereiken. Wat in jouw geval het beste werkt, kun je dan ook het beste vragen aan een professionele trainer of aan een sportarts.


Wil jij jouw prestaties verbeteren door het gebruik van supplementen? Dan is het slim om de laagste online prijs te zoeken. Daar kan Supplementaanbiedingen.nl jou bij helpen. Wij hebben de beste supplementen tips, aanbiedingen en kortingscodes voor jou geselecteerd, zodat je maximaal kunt besparen. Bekijk alle deals en vind de beste online aanbieding!

Beste supplementen op Supplementaanbiedingen.nl

Benieuwd welke eiwitshake, pre workout of weightgainer als best uit onze test komen? Bekijk hieronder het overzicht met alle Top 10 lijsten van beste supplementen. Zo vind jij direct de merken en producten die je echt kunnen helpen bij het bereiken van jouw sportieve doelen!

Volg Marvin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *