Het belang van een gezonde werkhouding

Een gezonde leefstijl is belangrijk om je fit en goed in je vel te voelen. Je kunt niet alleen aan je gezondheid werken in je vrije tijd. Een gezonde werkhouding draagt er ook aan bij. Het is zelfs belangrijk om in een gezonde werkhouding te werken als je zittend werk verricht. In deze blog op Supplementaanbiedingen.nl lees je meer over de achtergrondinformatie van ergonomisch werken.

Je komt erachter waar deze term vandaan komt en waarom dit een belangrijke factor is om personeel gezond te houden tijdens het werk? Verder kun je inspiratie opdoen door te kijken uit wat voor type ergonomisch verantwoorde kantoormeubelen er gekozen kan worden op kantoor.

belang gezonde werkhouding

Waarom is ergonomisch werken belangrijk?

Ergonomie is een Grieks woord voor werkwet. Werkgevers worden door de Arbowet verplicht om voor een gezonde en veilige werkomgeving voor hun personeel te zorgen. Bij ergonomie gaat het om de studie die zich bezighoudt met de mens, in combinatie met de werkomgeving. Vooral personen die zittend werk verrichten en te lang in de zittende houding doorbrengen tijdens een werkdag, is ergonomisch werken erg belangrijk.

Ergonomisch werken zorgt namelijk voor een gezonde en comfortabele werkhouding, waardoor het personeel minder last heeft van fysieke klachten zoals nek-, schouder-, of rugpijn. Deze klachten kunnen verminderd of zelfs geheel voorkomen worden door ergonomisch werk op kantoor mogelijk te maken.

Soorten ergonomische kantoormeubelen

Ben je op zoek naar ergonomische kantoormeubelen voor in je zakelijke kantoor of je thuiskantoor? Dan kun je vaak uit een aantal standaard opties kiezen, die een goede basis zorgen om ergonomisch werken voor jezelf mogelijk te maken. Een bekende en populaire variant is de ergonomische bureaustoel. Deze bureaustoel kan op jouw lengte afgesteld worden.

Je kunt zowel de hoogte van de stoel, de stand van de rugleuning en de armleuningen helemaal op maat afstellen. Het resultaat is een bureaustoel die je op alle vlakken perfect ondersteunt. Rugpijn, schouder- en nekklachten zijn hiermee verleden tijd.

Naast de ergonomische bureaustoel, heb je ook het ergonomische bureau. Dit bureau kun je ook in hoogte verstellen, zodat je er de perfecte werkhouding mee kunt creëren. Sommige ergonomische bureaus kunnen zelfs in een sta-bureau veranderen, zodat je staand kunt werken. Dit is een stuk beter voor je gewrichten, bloeddoorstroming en zorgt ervoor dat jij je houding tijdens je werkdag eens flink kunt afwisselen.

Krachttraining voor een betere houding

Naast een gezonde werkhouding is het natuurlijk altijd belangrijk om, naast je werk, voldoende te blijven bewegen. Door te trainen in de sportschool kun je de lagere- en hogere rugspieren sterker maken. Ook train je de rompspieren om je lichaam stabieler te maken. Dit draagt bij aan een fitter lichaam, maar zorgt er ook voor dat je houding tijdens het werken beter is. Ter ondersteuning van het sporten kun je natuurijk onze supplementen kortingscodes gebruiken voor jouw sportvoeding.

Volg Marvin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *