Nutrition Kartel Fatburner review

Nutrition Kartel Fatburner

€19,95
8

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs

8.5/10

Werking

8.5/10

Voordelen

 • Krachtige formule
 • Remt het hongergevoel
 • Goede prijs
 • Meer energie

Nadelen

 • Hoge dosering vitamine B6
 • 2 tot 3 capsules per dag

Laatste update op 14 april 2023 door Marvin

Om het afvallen te stimuleren gebruiken veel mensen tegenwoordig een fatburner. Fatburners zijn geen wondermiddelen, je verliest er niet op magische wijze gewicht door. Gezond eten en voldoende sporten blijft de basis. Toch kan een goede fatburner het hongergevoel remmen en je verbranding een boost geven. Voor Supplementaanbiedingen.nl heb ik de Nutrition Kartel Fatburner geprobeerd. Ben jij benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan hier de complete fatburner review!

Ik heb de fatburner van Nutrition Kartel getest op de volgende punten:

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Werking / effect

Fatburner van Nutrition Kartel

Voordat we verder gaan met mijn Nutrition Kartel review kijken we even naar wat het merk zelf zegt over hun afslankproduct.

“Fatburner capsules van Nutrition Kartel helpen doeltreffend om nét dat extra beetje af te vallen en je vetpercentage te verlagen. Nee, het is geen wondermiddel: je moet nog steeds fysiek en mentaal knallen om je doelen te bereiken. Maar da’s voor jou sowieso geen issue, toch?

 • Capsule, daardoor gemakkelijk te consumeren
 • Krachtige formule
 • Samengesteld door professionals”
nutrition kartel fatburner review

Gebruiksgemak van deze fatburner

Het eerste onderdeel van mijn Nutrition Kartel Fatburner review gaat over het gebruiksgemak. Is de dagelijkse dosering makkelijk te nemen? En wordt er genoeg informatie gegeven op het etiket?

De Fatburner van Nutrition Kartel is te koop in een compact potje met 90 capsules. Volgens het gebruiksadvies neem je 1 tot 3 capsules verspreid over de dag bij een maaltijd. Door het handzame potje kun je de fat burner eenvoudig mee nemen in je tas of jaszak. Zo kun je op elk gewenst moment een dosering nemen. Bijvoorbeeld bij het ontbijt, de lunch en het avondeten. Helaas moet je dus wel op meerdere momenten per dag denken aan het innemen van je afslankpil. Dit is minder praktisch in vergelijking met fatburners die maar 1 dosering per dag vereisten.

Ondanks dat ik de capsules zelf redelijk groot vind, zijn ze makkelijk te slikken. Het zijn namelijk gladde capsules en geen harde pillen. Hierdoor kun je de fatburner eenvoudig met een slok water innemen. Op het label zie je precies welke ingrediënten Nutrition Kartel heeft gebruikt bij het samenstellen van dit product. Ook zie je de dosering per capsule.

Wat kost de Nutrition Kartel fat burner?

Bij Supplementaanbiedingen.nl vinden we het belangrijk dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw voedingssupplementen. Daarom kijk ik in mijn Nutrition Kartel Fatburner kritisch naar de kosten.

Je kunt de Fatburner van Nutrition Kartel bestellen voor €19,95 in hun webshop. Een potje bevat 90 capsules en volgens het advies neem je 1 tot 3 capsules per dag. Uitgaande van de maximale dosering (die de meeste mensen zullen hanteren) doe je dus 30 dagen met 1 potje. Omgerekend kost het gebruik van deze fatburner je dus €0,67 per dag. Dit lijkt me een prima prijs, maar om echt iets te kunnen zeggen heb ik hieronder de prijzen vergeleken met andere merken fatburners.

In de tabel hieronder zie je de prijs per dosering van Fat Killer van XXL Nutrition, 24hr Fatburn van Body & Fit, Ripped Fast van Universal Nutrition en Stacker 4 van NVE. Zoals je kunt zien scoort Nutrition Kartel prima qua prijs. Het is niet de goedkoopste fatburner, maar ook zeker niet de duurste. Samen met Universal en XXL Nutrition behoort de Fatburner tot de voordeligste per dag.

MerkPrijsAantal dagenPrijs per dag
Fatburner (Nutrition Kartel)€ 19,9530€ 0,67
Fat Killer (XXL Nutrition)€ 34,9560€ 0,58
24hr Fatburn (Body & Fit)€ 26,9030€ 0,90
Ripped Fast (Universal)€ 18,9030€ 0,63
Stacker 4 (NVE)€ 26,9033€ 0,82

Fatburner samenstelling en werking

Het belangrijkste punt in mijn Nutrition Kartel Fatburner review gaat natuurlijk over de werking. Hierbij kijk ik naar de samenstelling van dit afslank supplementen en deel ik mijn persoonlijke ervaring.

Samenstelling per dosering:

 • L-Tyrosine = 250 mg
 • Cafeïne = 200 mg
 • Citrus Aurantium = 50 mg
 • Vitamine B3 = 32 mg
 • Vitamine B6 = 6 mg
 • Vitamine B12 = 100 mg

De Fatburner van Nutrition Kartel bevat tyrosine, cafeïne en citrus aurantium als basis-ingrediënten, aangevuld met een vitamine B-complex (B3, B6 en B12).

Tyrosine is een aminozuur dat direct betrokken is bij de aanmaak van dopamine en adrenaline. Het draagt bij aan de overdracht van signalen naar je hersens en is effect bij stress. Dopamine en adrenaline hebben een positieve werking tegen stress en stimuleren de gemoedstoestand en motivatie. Cafeïne bij het afslanken is erg populair. De meeste fatburners bevatten dan ook een hoge dosis cafeïne. Het stimuleert namelijk de stofwisseling en geeft je meer energie. Citrus aurantium is afkomstig van zure sinaasappel en wordt in de Chinese geneeskunde gebruikt om het afvallen te stimuleren. Het bevat veel vitamine C, kalium, vezels en antioxidanten. Bij het droogtrainen helpt dit stofje door de stofwisseling te verhogen en de eetlust te remmen.

Vitamine B3 is ook wel bekend als niacine en speelt een belangrijke rol bij de energievoorziening van het lichaam. Vitamine B6 heb je nodig voor de bloedaanmaak en een gezonde werking van je afweersysteem en zenuwstelsel. Daarnaast regelt het de werking van hormonen en speelt het een rol bij de stofwisseling. Processen die dus belangrijk zijn bij het afvallen. Vitamine B12 (cobalamine) gebruikt ons lichaam voor de aanmaak van rode bloedcellen en het transport van zuurstof.

De combinatie van deze stoffen kan het afvallen ondersteunen, door het remmen van je eetlust en het stimuleren van je vetverbranding. Uiteraard zal jij een calorietekort moeten creëren en blijven sporten, anders heeft het gebruik van een fatburner geen enkel nut. Wel kan de Nutrition Kartel Fatburner je stimuleren en er voor zorgen dat jij je beter aan een voedingsschema en trainingsprogramma houdt.

nutrition kartel fatburner ervaring

Hoge dosering

Houd wel rekening met je cafeïne inname over de gehele dag. 1 capsule bevat 200 mg cafeïne en een veilige bovengrens is door de Gezondheidsraad gesteld op 5,7 mg/kg/dag. Voor iemand van 80 kilogram is dit dus ongeveer 450 mg cafeïne per dag. Met 3 capsules per dag zit je al op 600 mg cafeïne. Zeker als je koffie drinkt en een pre workout booster gebruikt, raad ik af om meer dan 2 capsules van deze fatburner per dag te nemen.

Let ook op je dagelijkse inname van vitamine B6. Nutrition Kartel Fatburner bevat 6 mg vitamine B6 per capsule (400% van je ADH) en de maximale bovengrens ligt op 25 mg per dag. Neem dus geen extra supplementen met een hoge dosis B6 in combinatie met dit afslank supplement.

Mijn ervaring

De afgelopen periode heb ik de Fatburner van Nutrition Kartel gebruikt voor deze review. Door de sluiting van de sportscholen en het stil-liggen van het voetbalseizoen merkte ik dat mijn vetpercentage behoorlijk was gestegen. De basis om hier iets aan te veranderen was een voedingsschema op maat en mijn sportpatroon weer oppakken. In combinatie met gezond eten en sporten kan de Nutrition Kartel vetverbrander ondersteunend werken. Ik merkte dat mijn hongergevoel tijdens het ‘cutten’ minder was dan normaal. Hierdoor is het makkelijker om onder je dagelijkse caloriebehoefte te blijven. De neiging om te snacken was minder en daardoor ga je minder snel ‘in de fout’. De cafeïne geeft bovendien een lekkere energieboost, waardoor ik over de hele dag meer energie had en meer zin had om te sporten.

Nutrition Kartel Fatburner review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Nutrition Kartel Fatburner review eindigen met een korte conclusie. Voor mij heeft dit afslankproduct enkele voordelen, maar ook verbeterpunten. De prijs van dit afslanksupplement is goed en de combinatie van ingrediënten zorgt voor een energieboost en remming van het hongergevoel. Hierdoor helpt deze fatburner je bij het volhouden van een eet- en beweegpatroon voor afvallen.

Helaas moet je 2 tot 3 capsules per dag nemen in plaats van 1 capsule bij sommige andere fatburners. Dit maakt de kans op het vergeten van een dosering iets hoger. Zoek jij een betaalbare fatburner met een sterke formule? Dan is de Fatburner van Nutrition Kartel zeker het proberen waard. Houd hierbij echter wel rekening met je totale inname van cafeïne en vitamine B6.

Tip: check hier onze Top 10 beste fatburners!

Volg Marvin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *