Nutrition Kartel Pre Workout review

€26,95
7.6

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

5.0/10

Smaak

8.0/10

Werking

8.8/10

Voordelen

  • 300 mg cafeine per scoop
  • Creatine voor meer kracht
  • Lekkere smaak
  • Lost makkelijk op

Nadelen

  • Hogere prijs
  • Slechts 2 smaken

Laatste update op 28 december 2021 door Marvin

Wil jij alles uit je training halen, maar ben je na een lange werkdag vaak futloos? En heb je dan weinig motivatie om te knallen in de gym of tijdens een buitenworkout? Dan kan een pre workout booster je helpen. Goede pre workouts geven je een flinke dosis energie, vergroten de explosieve kracht en verminderen spierverzuring. Voor Supplementaanbiedingen.nl heb ik de Nutrition Kartel Pre Workout getest. Ben jij benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan de complete review hieronder!

Ik heb de Pre Workout High Caffein van Nutrition Kartel op deze punten getest:

Nutrition Kartel Pre Workout Booster

Voordat we verder gaan met mijn Nutrition Kartel Pre Workout review kijken we even wat het merk zelf zegt over hun pre workout booster.

“Jouw workout MAXIMAAL boosten? Neem Pre Workout High Caffeine van Nutrition Kartel zo’n 30 minuten vooraf. De zorgvuldig samengestelde mix van ingrediënten en het cafeïnegehalte van 300 mg per scoop helpen je het maximale uit iedere training te halen. En het drinkt nog lekker weg ook.

  • Verkrijgbaar in 2 overheerlijke smaken
  • Zowel verkrijgbaar met cafeïne als cafeïnevrij
  • Bevat maar liefst 300 mg cafeïne per scoop”
nutrition kartel pre workout review

Gebruiksgemak Pre Workout Nutrition Kartel

Het eerste onderdeel van mijn Nutrition Kartel Pre Workout review gaat over het gebruiksgemak. Zo kijk ik onder andere naar de oplosbaarheid van het poeder en de informatie op de etiket van het potje.

De Pre Workout van Nutrition Kartel is te koop in een potje met 300 gram inhoud. De aanbevolen dosering is om 1 maatschep te mixen in 350 ml water. Het is aangeraden om te mixen in een blender of shaker. Zelf meng ik het pre workout poeder met water in een shakebeker (zonder dop) en roer ik dit even goed door elkaar. Het poeder zelf lost eenvoudig op wanneer je dit doet. Er ontstaan geen klontjes en er blijft ook geen poeder aan de rand van de shaker plakken. Drink de Pre Workout High Caffein bij voorkeur 30 minuten voor je training.

Op het potje zelf vind je uitgebreide informatie op het etiket. Niet alleen de ingrediënten en de gebruiksaanwijzing zijn af te lezen. Je vindt er ook de exacte samenstelling per scoop (13 gram poeder). Zo weet jij precies wat je binnenkrijgt per dosering en kun je de grootte van je dosering afstemmen op de behoeften van jouw lichaam. De pot zelf is compact en neemt weinig ruimte in beslag in je sporttas. Je kunt de pre workout booster dus ook eenvoudig meenemen als je bijvoorbeeld direct uit je werk gaat trainen.

Wat kost deze pre workout booster?

Op Supplementaanbiedingen.nl delen we natuurlijk altijd de beste supplementen aanbiedingen. Daarom vind ik het belangrijk om kritisch naar de prijs te kijken. Is de Nutrition Kartel Pre Workout duur of goedkoop in vergelijking met andere merken pre workouts?

Je kunt de Pre Workout High Caffein van Nutrition Kartel normaal gesproken bestellen voor €26,95. Op moment van schrijven van deze review is hij in de aanbieding en kost deze pre workout je slechts 21,50 euro. Profiteer dus nog snel van deze goedkope aanbieding! Voor mijn review ga ik wel even uit van de normale prijs. Omdat 1 dosering gelijk staat aan 13 gram poeder haal je 23 doseringen uit een potje. Omgerekend betaal je dus €1,17 voor een training met de Nutrition Kartel Pre Workout. Voor mijn gevoel is dit iets duurder dan andere pre workouts, daarom heb ik een prijsvergelijking gemaakt.

Met de kortingscode Marvin15 krijg je 15% korting op je bestelling bij Nutrition Kartel!

In de tabel hieronder zie je de prijzen van ABE Pre Workout, C4 Xtreme Pre Workout, NoXplode 3.0 van BSN en Blast! Pre Workout van XXL Nutrition. Zoals je ziet is de Pre Workout van Nutrition Kartel duurder in vergelijking met deze pre workout merken. Voor Blast! van XXL Nutrition is een stuk goedkoper. Maar onthoud, bij deze vergelijking kijk ik puur naar de prijs per dosering en houd ik geen rekening met de kwaliteit van de samenstelling.

MerkPrijsDoseringenPrijs per dosering
Nutrition Kartel Pre Workout€ 26,9523 doseringen€ 1,17
ABE Pre Workout€ 29,9030 doseringen€ 1,00
C4 Pre Wokout€ 24,9030 doseringen€ 0,83
NoXplode 3.0€ 24,9030 doseringen€ 0,83
Blast! Pre Workout€ 19,9530 doseringen€ 0,67

Pre Workout High Caffein smaken

Natuurlijk kijk ik in mijn Nutrition Kartel Pre Workout review ook naar de smaak. Hoewel smaak subjectief is, wil ik wel mijn persoonlijke ervaring met de smaken delen. Hopelijk kan ik jou helpen bij het vinden van een lekkere pre workout booster.

Deze pre workout is verkrijgbaar in twee verschillende smaken, namelijk Tropical en Watermelon / Strawberry. De smaken spreken voor zich natuurlijk. Tropical heeft een tropische smaak en de ander smaakt naar een mix van watermeloen en aardbei. Allebei lekker zomerse smaken dus. Voor deze review heb ik beide varianten geprobeerd en mijn voorkeur gaat uit naar de Watermelon / Strawberry smaak. Deze smaakt lekker en heeft een frisse zoete smaak.

Omdat het poeder makkelijk oplost in water, drinkt de pre workout shake fijn weg. Helaas zijn er op dit moment nog maar twee soorten te koop. Het zou een leuke uitbreiding zijn voor de toekomst om nieuwe smaken toe te voegen aan het assortiment.

Werking Nutrition Kartel Pre Workout

Het belangrijkste onderdeel van mijn Nutrition Kartel Pre Workout review gaat natuurlijk over de werking. Is de samenstelling van deze pre workout booster zinvol, en belangrijker; wat zijn mijn eigen ervaringen met deze booster?

De Pre Workout van Nutrition Kartel bevat de volgende ingrediënten; beta alanine, creatine ethyl ester hydrochloride, creatine ethyl ester malate, creatine monohydraat, l-arginine, l-glutamine, taurine en cafeine. Afhankelijk van de smaak wordt een smaakaroma en kleurstof, zoals curcuma extract gebruikt.

Zoals je ziet bevat deze pre workout booster eigenlijk alle belangrijke ingrediënten die een goede pre workout moet hebben. De beta alanine verbetert het spieruithoudingsvermogen, zodat je minder snel verzuurde spieren hebt tijdens je workout. Creatine stimuleert de explosieve kracht, waardoor je meer uit je training kunt halen. Naar mijn mening is creatine monohydraat de beste soort creatine, dus de blend van verschillende creatines is leuk maar niet direct nodig. L-arginine is een aminozuur die de doorbloeding verbeterd. Dit zorgt voor een goede spierpomp tijdens je training en ondersteunt transport van voedingsstoffen naar je spieren. Glutamine is een aminozuur dat betrokken is bij de opbouw van spiermassa en kracht.

Tot slot zijn cafeïne en taurine de belangrijkste stoffen die zorgen voor meer energie en focus tijdens het sporten. Dit is vaak de reden waarom sporters een pre workout booster gebruiken. De energieboost helpt om meer motivatie te krijgen voor een (kracht)training en houdt je gefocust op je oefeningen. Met 300 mg cafeïne per dosering zorgt de Nutrition Kartel Pre Workout voor een goede stoot aan energie. In de tabel hieronder zie je de exacte hoeveelheden per dosering van alle stoffen.

Dosering

IngredientHoeveelheid
Beta Alanine2311,40 mg
Creatine Ethyl Ester1300 mg
Creatine Ethyl Ester Malaat1300 mg
Creatine Monohydraat1300 mg
L-Arginine Alfa Keto Gluraat1042 mg
L-Arginine Hydrochloride1300 mg
L-Glutamine1300 mg
Taurine1300 mg
Cafeine300,30 mg

Mijn persoonlijke ervaring

Maar wat vind ik zelf van de Nutrition Kartel Pre Workout? Voor deze review op Supplementaanbiedingen.nl heb ik deze pre workout booster enige tijd getest. Ongeveer een half uur voor mijn trainingen nam ik 1 maatschep (13 gram). Al vrij snel na het opdrinken begon ik de eerste effecten te merken. Zo kreeg ik meer energie en werd ik drukker, dit zorgt ervoor dat mijn motivatie om te trainen omhoog gaat. Ook op dagen waarop ik eigenlijk even geen fut had om te gaan sporten. Door de beta-alanine voelde ik tintelingen op mijn rug en bovenarmen. Dit kan geen kwaad trouwens, mocht je jezelf dit afvragen.

Tijdens het sporten heb ik langer energie dan normaal en merk ik dat mijn spieren minder snel verzuren. Door de creatine blend voel ik een kleine toename in explosieve kracht en kan ik er net wat meer reps uithalen. Indirect zorgt dit dus voor meer spiergroei en krachtopbouw. Over de spierpomp kan ik niet heel goed oordelen helaas. Aangezien de sportscholen op moment van schrijven gesloten zijn, kan ik alleen buiten trainen. Uiteraard train ik daar in een dikke trui en lange broek. Waardoor de spierpomp minder duidelijk te zien is.

PS. Check hier onze Top 10 Beste Pre Workouts

pre workout nutrition kartel ervaring

Nutrition Kartel Pre Workout review: conclusie

Tot slot wil ik mijn Nutrition Kartel Pre Workout review eindigen met een korte conclusie. Op Supplementaanbiedingen.nl delen we graag handige supplementen tips en reviews. Daarom vind ik het belangrijk om nog even alle voordelen en nadelen voor je op een rij te zetten. Voor mij is dit een zeer fijne pre workout. Tijdens het trainen merk ik een goede energieboost, minder spierverzuring en een grotere explosieve kracht. Deze pre workout booster bevat de belangrijkste ingrediënten, zoals cafeïne, creatine, l-arginine en beta alanine. Bovendien is de smaak goed te drinken met een vleug watermeloen en aardbei.

Nadeel van deze booster is de hogere prijs. In vergelijking met andere populaire pre workouts is Nutrition Kartel per dosering duurder. Wil jij deze pre workout toch graag eens proberen? Met de code Marvin15 krijg je 15% korting op je bestelling bij Nutrition Kartel. Zo wordt deze goede pre workout toch een stukje voordeliger voor je!

Volg Marvin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *