Pulve of Soylent maaltijdshakes?

Pulve

€1,99
8

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

7.5/10

Smaak

7.0/10

Voedingswaarden

9.0/10

Voordelen

  • Goede samenstelling macro's
  • Handig in gebruik
  • Bevat geen GMO's

Nadelen

  • Alleen verkrijgbaar in vanille

Laatste update op 3 december 2018 door Marvin

Ben jij op zoek naar een goede maaltijdvervanger, die alle benodigde voedingsstoffen en vitaminen en mineralen levert? Wanneer je een drukke baan hebt, het huishouden moet regelen en daarnaast nog wilt sporten en een sociaal leven wilt hebben kan het klaarmaken van een volwaardige maaltijd er wel eens bij inschieten. Een maaltijdshake is dan een goede oplossing. Tegenwoordig is het aanbod drinkbare maaltijden enorm gegroeid, blijkbaar is er veel vraag naar. Soylent is één van de eerste merken die vloeibare maaltijden op de markt bracht. In Nederland is Pulve één van de populaire maaltijdshakes. Maar welke is beter? Pulve of Soylent maaltijdshakes? In deze review op Supplementaanbiedingen.nl vergelijk ik beide merken!

In deze review deel ik mijn ervaring met Pulve en Soylent op de volgende punten:

  • Gebruiksgemak
  • Prijs
  • Smaak
  • Voedingswaarden

Voordat we verder gaan met dit artikel over Pulve of Soylent maaltijdshakes kijken we even naar wat beide merken zelf zeggen over hun maaltijdvervangers.

Pulve maaltijdshakes

Pulve is a new way of food. It will save you time and energy, arguably, two of the most valuable assets. No more grocery shopping, cooking, doing the dishes or being tempted to eat unhealthy snacks. Each meal shake provides you with 500 kcal worth of nutritional nourishment. Pulve holds all the recommended nutrients your body needs per day to stay strong and fit. A satiating meal with a smooth vanilla taste!”

Soylent maaltijdshakes

“Soylent Powder is designed to provide complete nutrition with minimum effort. Just mix with water to create nutritionally complete meals that keep you satisfied for hours. Your first order of Soylent Powder Pouch includes a free pitcher and scoop.”

pulve of soylent maaltijdshakes

Gebruiksgemak Pulve maaltijdshakes

De voornaamste reden om een maaltijdshake te gebruiken is natuurlijk de eenvoud ervan. Je bespaart tijd omdat je geen complete maaltijd hoeft te bereiden. Je lost simpelweg poeder op in water of melk en binnen een paar minuten drink je een volwaardige maaltijd weg. Daarom zijn Pulve en Soylent maaltijdshakes zo populair.

Pulve maaltijdvervangers komen in een handige zak, welke gelijk staat aan één complete maaltijd. Dit scheelt een hoop gedoe met afwegen of maatscheppen. Doe de complete inhoud van een zak Pulve in je shakebeker (of eventueel blender) en meng dit met 300 ml melk of water. Even schudden of blenden tot alles goed is opgelost en je kunt jouw Pulve maaltijdshake drinken. Benieuwd naar de complete voedingswaarden? Op het etiket vind je een overzicht met de verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Ook zie je hier exact hoeveel vitamines en mineralen je binnenkrijgt (op basis van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). Maaltijdshakes van Pulve zijn zeer makkelijk in het gebruik. Het poeder lost makkelijk op en de zakjes zorgen voor een betrouwbare en professionele uitstraling.

Prijs Pulve en Soylent maaltijd

De Pulve of Soylent maaltijdshakes bieden een hoog gebruiksgemak ten opzichte van het koken van ‘normale voeding’. Maar wat betaal je hier nu precies voor? Supplementaanbiedingen.nl vindt het belangrijk dat je de beste prijs vindt voor jouw voedingssupplementen.

Wanneer je een bestelling plaatst via Pulve.com heb je de keuze uit verschillende hoeveelheden. Voor 18 zakken betaal je €40,95 (= €2,27 per maaltijdshake), 36 maaltijdshakes kosten je €77,50 (=€2,15 per maaltijd) en de prijs voor 72 zakjes is €143,50 (= €1,99 per Pulve maaltijd). Zoals je ziet is het voordeliger om groot in te kopen. Tot slot kun je er ook voor kiezen om een pot te kopen met 20 shakes, dit kost je omgerekend €2,27 per maaltijd. Om een eerlijk beeld van de prijs te krijgen heb ik Pulve en Soylent vergeleken in de tabel hieronder. Zoals je kunt zien is de prijs van Soylent per maaltijd lager, maar dit komt vooral omdat je in bulk inkoopt. Nadeel is wel dat Soylent vanuit Amerika besteld moet worden.

pulve of soylent

* De prijs voor Soylent maaltijdshakes is omgerekend van US dollars naar Euro.

Welke shake is lekkerder?

pulve maaltijdvervangersDe smaak van een maaltijdshake is natuurlijk ook erg belangrijk. Daarom kijk ik in deze Pulve of Soylent maaltijdshake review ook kritisch naar de smaken.

Waar je bij eiwitshakes vaak de keuze hebt uit meer dan 20 verschillende smaken, is dat bij deze maaltijdvervangers helaas niet het geval. Soylent biedt wel enkele ready-to-drink maaltijdvervangers aan met een smaakje. Hun zakken met poeder zijn echter smaakneutraal. Pulve heeft als voordeel dat zij wel een smaakje hebben toegevoegd aan hun shakes, namelijk vanille. Wanneer je een Pulve maaltijdshake mengt met melk geeft dit een volle en romige smaak. Helaas zijn er geen andere smaken verkrijgbaar, dus als je geen vanille lust ‘heb je pech’. Omdat ik persoonlijk toch de voorkeur geef aan een smaakje, vind ik de Pulve maaltijdshakes lekkerder dan de neutrale maaltijdvervanger van Soylent.

Voedingswaarden maaltijdvervanger

Het belangrijkste van een maaltijdvervanger is natuurlijk de samenstelling. Je wilt een voedzame maaltijd vervangen door een shake, een goede verdeling tussen eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten is dus wenselijk. Welk merk biedt de beste voedingswaarden, Pulve of Soylent maaltijdshakes? Hieronder vergelijk ik beide maaltijdvervangers (voedingswaarden per 100 gram).

pulve soylent shakes

Zoals je kunt zien bevat Soylent iets meer calorieën en ligt het aandeel eiwitten en koolhydraten ongeveer gelijk. Wat wel opvallend is, is dat Pulve echt een stuk minder suikers en vetten bevat. En de Pulve maaltijdvervangers bieden weer een hoger aandeel voedingsvezels. Welke maaltijdvervanger het best past in jouw voedingspatroon is natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Zo speelt jouw caloriebehoefte een rol, maar ook de richtlijnen die je volgt voor eiwit, koolhydraat en vet per dag. Persoonlijk zou ik, aan de hand van deze macronutriënten, altijd kiezen voor de Pulve maaltijdshake. Hierin geeft het verschil in hoeveelheid suiker en vezels voor mij de doorslag.

Een ander voordeel van Pulve ten opzichte van Soylent maaltijdvervangers is dat de producten van Pulve compleet vrij zijn van GMO’s (genetisch gemodificeerde organismen), geen soja en lactose bevatten en 100% van de benodigde vitaminen en mineralen bevatten.

Pulve of Soylent maaltijdshakes?

Goed, voor welke maaltijdvervangers kun je nu het best gaan? De Pulve of Soylent maaltijdshakes? Voor deze review op Supplementaanbiedingen.nl heb ik beide merken getest. Mijn persoonlijke ervaring met de maaltijdvervangers van Pulve is beter. Hoewel de prijs van Soylent iets lager is, vind ik de voedingswaarden belangrijker. Ik betaal namelijk liever iets meer, zodat ik zeker weet dat ik goede kwaliteit krijg. We hebben het hier immers wel over een voedingssupplement dat je dagelijks drinkt. Pulve maaltijdshakes bevatten minder suiker, minder vet en meer vezels. Naar mijn idee past Pulve daarom beter in een gezond eetpatroon dan Soylent. Mooi meegenomen is natuurlijk de lekkere vanille smaak van Pulve shakes.

Wil jij de Pulve maaltijdshakes eens proberen? Je kunt hier extra voordelig een sample pack met 6 maaltijden bestellen.

pulve kopen

Volg Marvin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *