Voor wie zijn supplementen nuttig?

Laatste update op 31 maart 2023 door Marvin

supplementen nuttigSteeds meer mensen gebruiken supplementen naast hun dagelijkse voeding. Supplementen zijn ter aanvulling op een gezonde voeding en dienen niet ter vervanging van voedingsmiddelen als groente en fruit bijvoorbeeld. Je kunt dit soort voedingsmiddelen namelijk niet zomaar vervangen, het is puur bedoeld als aanvulling, zodat je in ieder geval voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Zeker als je op je gezondheid let of fanatiek met sport bezig bent, kan het gebruik van supplementen een goede en handige aanvulling zijn. Maar voor wie zijn supplementen nuttig? We leggen het je uit op Supplementaanbiedingen.nl.

Mensen voor wie supplementen nuttig zijn

Naast de fanatieke kracht- of duursporters zijn er ook groepen mensen die iedere dag een extra hoeveelheid vitamine of andere voedingsstof kunnen gebruiken. Denk aan vrouwen die zwanger willen worden en zwangere vrouwen, zij hebben extra foliumzuur nodig, baby’s hebben extra vitamine K en D nodig. Mensen boven de 70 jaar kunnen ook wat extra vitamine D gebruiken en dit geldt ook voor mensen die niet vaak buiten komen en getinte mensen.

Buiten extra vitaminen en mineralen kunnen ook andere supplementen nuttig zijn. Zo helpt creatine bij het bevorderen van de sportieve prestaties. Creatine supplementen vergroten de explosieve kracht en verminderen de verzuring in je spieren tijdens het trainen. Ook het gebruik van eiwitshakes kan helpen bij een beter herstel en een fitter lichaam. Eiwitten zijn namelijk belangrijk bij de opbouw en het herstel van alle weefsels in het lichaam.

Mensen die eventueel supplementen kunnen gebruiken

Voor andere mensen kan het ook fijn zijn om wat extra supplementen te nemen, dit zijn bijvoorbeeld mensen die willen afvallen. Zij krijgen minder voedingsstoffen binnen als normaal, waardoor ze wel wat aanvulling kunnen gebruiken. Maar ook rokers, veganisten en vegetariërs kunnen voor de zekerheid beter wat extra supplementen nemen. Denk hierbij aan eiwitten, vitamine B2 en B12 en calcium. Ook topsporters en mensen die wekelijks intensief sporten kunnen supplementen gebruiken ter aanvulling van hun normale voedingspatroon.

Het is wel belangrijk om je te realiseren dat het het beste is om alle voedingsstoffen uit normale voedingsmiddelen te halen. Mocht dit niet voldoende zijn dan kun je daarnaast er nog voor kiezen om wat extra supplementen aan te schaffen en deze in te nemen.

Aanbevelingen Voedingscentrum

  • “Voor veganisten geldt dat ze vitamine B12-supplement kunnen gebruiken om voldoende vitamine B12 binnen te krijgen. Maar ze kunnen ook producten zoals sojamelk en vleesvervangers op basis van soja met extra vitamine B12 gebruiken.
  • Voor mensen die geen vis willen of kunnen eten, zijn producten die zijn verrijkt met visolie of supplementen met visolie een alternatief.
  • Voor mensen die om gewicht te verliezen veel minder eten, raden we uit voorzorg aan om extra multivitamines en mineralen te slikken.”

Eet dagelijks voldoende groente en fruit

Het blijkt voor de meeste Nederlanders lastig om iedere dag voldoende groente en fruit te eten. Bijna 95% van de Nederlandse bevolking haalt het niet om iedere dag voldoende groente en fruit te eten. Dit is natuurlijk erg veel en zo loop je risico om tekorten te ontwikkelen. In dit geval kunnen vitaminen supplementen nuttig zijn. Wanneer je weet dat je zelf niet voldoende groente en fruit is, is het belangrijk dat je een multivitaminesupplement gaat slikken, zodat je minder risico loopt op tekorten.

Maar wat belangrijk is, is toch te proberen om dagelijks voldoende groente en fruit binnen te krijgen. Deze vitamines en mineralen kunnen vaak beter worden opgenomen, doordat er ook andere voedingsstoffen in groente en fruit zitten. Deze voedingsstoffen hebben een positief effect op elkaar en op de opname ervan in je lichaam.

Een goede multi-vitamine met écht natuurlijke stoffen is Natural Multi van Power Supplements!

Volg Marvin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *