Matchu Sports eiwitshake review

Matchu Sports eiwitshakes

€26,95
7.6

Gebruiksgemak

7.5/10

Prijs

6.5/10

Smaak

8.0/10

Samenstelling

8.5/10

Voordelen

 • Hoog eiwitgehalte
 • 4 verschillende smaken
 • Samples verkrijgbaar
 • Alleen pure ingrediënten

Nadelen

 • Lost niet perfect op
 • Hogere prijs

Laatste update op 9 maart 2023 door Marvin

Whey Protein behoort tot de meest gebruikte supplementen onder krachtsporters. Samen met creatine en pre workout wordt wei eiwitpoeder gebruikt om meer spiermassa op te bouwen en sneller te herstellen. Voor Supplementaanbiedingen.nl test ik regelmatig eiwitshakes. Dit keer heb ik de Whey Protein Shake van Matchu Sports getest. Benieuwd naar mijn ervaring? In de Matchu Sports eiwitshake review heb ik dit supplement beoordeeld op de volgende punten:

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Samenstelling

Matchu Sports eiwitshakes

Voordat we verder gaan met mijn Matchu Sports eiwitshake review, kijken we even naar wat het merk zelf zegt over hun eiwitpoeder.

“Als fanatieke sporter is proteïne poeder eigenlijk onmisbaar binnen je dieet. Met de keuze uit onze vier verschillende smaken heb je nog nooit zo’n heerlijke eiwitshake geproefd. Het eiwitpoeder van Matchu Sports wordt in Nederland geproduceerd en met veel zorg samengesteld. En dit merk je dan ook direct wanneer je jouw shakebeker aan je lippen zet: geen klonten, geen overdreven zoete smaak en gegarandeerd een goede kwaliteit!

 • Bevat alleen de puurste ingrediënten
 • Geproduceerd in Nederland
 • Verpakking bevat 1 kg (ca. 33 doseringen)
 • Verkrijgbaar in de smaken banaan, chocolade, forest fruit en vanille
 • Waanzinnig lekker
 • Makkelijk op te lossen in water of melk”
matchu sports eiwitshakes

Gebruiksgemak Matchu Sports eiwitpoeder

Het eerste onderdeel van mijn Matchu Sports eiwitshake review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik o.a. naar de informatie op de verpakking en de oplosbaarheid van het eiwitpoeder.

Het eiwitpoeder van Matchu Sports is verkrijgbaar in een pot van 1000 gram. Wil je niet gelijk een 1kg pot kopen? Dan kun je een sample pack bestellen om de verschillende smaken te proberen. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat er geen grotere verpakking te kopen is. Ik bestel mijn eiwitten namelijk graag in bulk (dit is goedkoper). Zo koop je een pot met 2500 gram of een zak met 4000 – 5000 gram eiwitpoeder en kun je een flinke periode vooruit.

De Matchu Sport eiwitshake is makkelijk klaar te maken. Je mixt 1 maatschep (30 gram poeder) met 200 – 250 ml water of melk. Even schudden en je shake is klaar om te drinken. Het eiwitpoeder lost over het algemeen redelijk goed op, al had ik soms wel wat last van klontjes. Op het etiket vind je meer informatie over de gebruikte ingrediënten en de voedingswaarden van Matchu Sports eiwitshakes.

Wat kost deze Whey Protein shake?

Bij Supplementaanbiedingen.nl vinden we het belangrijk dat jij de laagste prijs betaalt voor supplementen. Daarom kijk ik kritisch naar de prijs in mijn Matchu Sports eiwitshake review en vergelijk ik deze met andere merken.

Voor 1000 gram eiwitpoeder betaal je bij Matchu Sports €26,95. Als je de eiwitshakes maakt zoals aangeven in de gebruiksaanwijzing, dan haal je hier 33 shakes uit. Omgerekend betaal je dus €0,82 voor een Matchu Sports proteïne shake. Naar mijn idee is dit een redelijke prijs, maar zijn er goedkopere merken op de markt. Om een eerlijk beeld van de prijs te krijgen heb ik deze hieronder vergeleken met andere whey protein poeders.

In de prijstabel zie je de prijzen van Perfect Whey Protein van XXL Nutrition, Whey Perfection van Body & Fit, Impact Whey van Myprotein en Gold Standard 100% Whey Protein van Optimum Nutrition. Zoals je kunt zien is het eiwitpoeder van Matchu Sports duurder dan de andere merken. Qua prijs is het merk ongeveer vergelijkbaar met Optimum Nutrition. De andere merken zijn goedkoper omdat zij een grootverpakking van 4000 tot 5000 gram verkopen. Hierdoor wordt de prijs per shake lager.

MerkPrijsHoeveelheidPrijs per dosering
Whey Protein
(Matchu Sports)
€26,951000 gram€0,82
Perfect Whey
(XXL Nutrition)
€86,954000 gram€0,65
Whey Perfection
(Body & Fit)
€119,594530 gram€0,79
Impact Whey
(Myprotein)
€74,992500 gram€0,90
Gold Standard Whey
(Optimum Nutrition)
€121,895000 gram€0,73

Matchu Sports eiwitshakes smaak

In mijn Matchu Sports eiwitshake review kijk ik ook naar de smaak. Natuurlijk is dit erg subjectief, maar hopelijk kan mijn smaakervaring je helpen bij het vinden van een goede eiwitshake.

Je hebt de keus uit 4 verschillende smaken, namelijk vanille, banaan, chocolate en forest fruit. Geen groot smaakaanbod, maar wel de meest populaire eiwitshake smaken. Voor deze review heb ik natuurlijk alle smaken geprobeerd. Vooral wanneer je het eiwitpoeder met melk mengt krijg je een lekker romige shake. De smaak komt dan goed tot zijn recht. In water is de Matchu Sport eiwitshake ook nog goed te drinken, maar is de smaak wat minder sterk.

Persoonlijk vind ik de chocolade en banaan eiwitshake het lekkerst. Dit zijn de smaken die ik zelf ook het vaakst bestel als ik eiwitpoeder koop. De vanille en bosvruchten variant zijn ook goed te drinken, maar vind ik persoonlijk minder. Ik vind het fijn dat smaak op een verfijnde manier aanwezig is, dus niet te chemisch en overheersend.

matchu sports eiwitshake review

Voedingswaarden Matchu Sports proteïne poeder

Het belangrijkste onderdeel van mijn Matchu Sports eiwitshake review gaat over de samenstelling. Welke ingrediënten zijn gebruikt voor dit eiwitpoeder en welke voedingswaarden biedt het? Zo hoop ik jou te helpen bij het vinden van de beste eiwitshakes.

Welke voedingswaarden krijg je binnen als je deze eiwitshake gebruikt? Per 100 gram bevat Matchu Sports eiwitpoeder de volgende macro’s:

Energie390 kcal
Eiwit80,3 gram
Koolhydraten4,3 gram
Waarvan suikers4,3 gram
Vet6,4 gram
Waarvan verzadigd4,1 gram
Zout0,9 gram

Matchu Sports Whey Protein heeft een hoog eiwitpercentage en is gemaakt met wei eiwit concentraat. Verder zijn er weinig toevoegingen gebruikt, namelijk alleen sucralose als zoetstof en smaakaroma. Omdat wei eiwit afkomstig is van koemelk bevat het suikers (lactose). Houd hier rekening mee als je een lactose-intolerantie hebt of graag dierlijke producten vermijdt in jouw eetpatroon.

Zoals je ziet levert deze eiwitshake een flinke dosis eiwitten, die je lichaam nodig heeft om je spieren te herstellen en spiergroei te stimuleren. Bovendien bevat wei eiwit een compleet aminozuurprofiel. Dit betekent dat de essentiële aminozuren (waaronder leucine, isoleucine en valine) erin zitten. Deze aminozuren spelen een belangrijke rol bij het herstel van je spiermassa. Ook bevat het van nature magnesium. Dit mineraal heeft veel voordelen voor sporters.

Zoek je een eiwitpoeder dat minder suikers en vetten bevat? Dan kun je beter voor een wei isolaat eiwitshake gaan in plaats van deze wei concentraat. Isolaat eiwitpoeder is verder gefilterd en daardoor zuiverder. Wel zijn deze shakes minder lekker en duurder.

Matchu Sports eiwitshake review conclusie

Tot slot wil ik mijn Matchu Sports eiwitshake review afsluiten met een korte conclusie. Voor mij heeft deze Whey Protein Shake een aantal voordelen, maar ook nadelen. De eiwitshake van Matchu Sports biedt een hoge kwaliteit en goede smaak. Deze wei concentraat shake levert 24 gram eiwit per dosering en helpt jouw spieren herstellen na een zware training. Bovendien zijn er weinig toevoegingen gebruikt.

Helaas is de prijs van dit proteïne poeder wat hoger in vergelijking met andere merken (die vaak een grotere verpakking verkopen). Ook is deze eiwitshake niet geschikt voor veganisten en sporters met een lactose-intolerantie. Houd hier dus rekening mee! Wil je Matchu Sports Whey Protein graag eens proberen? Bestel dan eenvoudig via onderstaande button.

Extra tip: gebruik ook de Oerkracht Pre Workout van Matchu Sports om meer uit jouw trainingen te halen!

Matchu Sports eiwitshake

Maak kennis met de whey eiwitshake banaan van Matchu Sports. Deze smaak eiwitshake is gemaakt op basis van de puurste ingrediënten.

Volg Marvin

Maak kennis met de whey eiwitshake banaan van Matchu Sports. Deze smaak eiwitshake is gemaakt op basis van de puurste ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *