Matchu Sports Fatburner review

Matchu Sports Fatburner

€26,95
7.8

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

6.5/10

Samenstelling

9.0/10

Voordelen

 • Goede samenstelling
 • Makkelijk in gebruik
 • Geen bijwerkingen

Nadelen

 • Laag in cafeïne
 • Duurdere fatburner

Laatste update op 23 september 2022 door Marvin

Om vet te verliezen is het belangrijk om een calorietekort te creëren. Dit doe je door je voedingspatroon aan te passen en (eventueel) meer te bewegen. Veel mensen gebruiken een fatburner om het afvallen te ondersteunen. Deze supplementen kunnen je energie verhogen en het hongergevoel remmen. Voor Supplementaanbiedingen.nl heb ik de afslankpillen van Matchu Sports getest. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees mijn Matchu Sports Fatburner review en ontdek alle voordelen en nadelen!

Fatburner Matchu Sports

Voordat we verder gaan met mijn Matchu Sports Fatburner review kijken we naar wat het merk zelf zegt over hun afslankpillen.

“Stimuleer de vetverbranding met de Matchu Sports fatburner. Jouw gewenste summerbody is binnen handbereik! Fatburners bevatten stoffen, zoals groene thee extract, die het metabolisme verhogen. Kort gezegd betekent dit dat je meer calorieën verbrandt. Om vet te verliezen, moet de calorie-inname lager zijn dan de caloriebehoefte. Er is dus een calorietekort nodig. Door dagelijks een Fatburner capsule in te nemen, bereik je makkelijker dit benodigde tekort.

 • Verhoogt het metabolisme
 • 60 capsules per pot
 • Geproduceerd in Nederland
 • Snelle werking”
matchu sports fatburner ervaring

Gebruiksgemak Matchu Sports Fatburner

Het eerste onderdeel van mijn Matchu Sports Fatburner review gaat over het gebruiksgemak. Zo kijk ik onder andere naar de informatie op het etiket en of je gemakkelijk de dagelijkse dosering kunt innemen.

De Fatburner van Matchu Sports wordt geleverd in een smal potje met 60 pillen. Het aanbevolen gebruik is als volgt; neem 2 keer per dag een fatburner pil, bij voorkeur bij een maaltijd. Met 1 potje Matchu Sports Fatburner doe je dus 30 dagen (1 maand). De pillen zelf zijn goed door te slikken met een slok water, dat is wel prettig.

Op het etiket van de fatburner vind je meer informatie over het gebruik, de beste manier van bewaren en natuurlijk de ingrediënten. Je zit precies welke stoffen er in de afslankpillen zitten én in welke dosering. Minpuntje is dat je dagelijks 2 pillen bij een maaltijd moet nemen. Kan wel eens gebeuren dat je 1 dosering vergeet op een drukke dag. Een afslank supplement waarbij je maar 1 pil per dag moet nemen zou in dit geval handiger zijn.

Wat kost dit vetverlies supplement?

Bij Supplementaanbiedingen.nl vinden we het belangrijk dat jij altijd de laagste prijs betaalt voor supplementen. Daarom kijk ik in mijn Matchu Sports Fatburner review kritisch naar de kosten. Ook vergelijk ik dit met de prijzen van andere fatburners.

Je kunt deze fatburner bij Matchu Sports bestellen voor €26,95. Aangezien je met 1 potje 30 dagen doet, kost het gebruik je €0,90 per dag. Naar mijn eerste inschatting is dit een eerlijke prijs voor een afslanksupplement. Maar om een goed beeld van de prijs te krijgen, heb ik deze vergeleken met andere merken fatburners. Hieronder zie je de prijzen van Nutrition Kartel Fatburner, Fat Killer van XXL Nutrition, Ripped! van Body & Fit en Stacker 4 van NVE.

Zoals je in de prijstabel kunt zien lopen de fatburner prijzen behoorlijk uiteen. Ripped! van Body & Fit is duidelijke de goedkoopste, Fat Killer van XXL Nutrition is een stuk duurder. De prijs van Matchu Sports Fatburner is iets hoger dan gemiddeld. Op moment van schrijven (mei 2022) is dit product echter in de aanbieding. Je betaalt nu €16,95 in plaats van €26,95, wat neerkomt op 37% korting.

MerkPrijsDagenPrijs per dag
Matchu Sports
Fatburner
€26,9530€0,90
Nutrition Kartel
Fatburner
€19,9530€0,67
Fat Killer
XXL Nutrition
€34,9530€1,16
Ripped!
Body & Fit
€18,9960€0,32
Stacker 4
NVE
€26,9033€0,82

Samenstelling fatburner Matchu Sports

Het belangrijkste onderdeel van mijn Matchu Sports Fatburner review gaat over de samenstelling. Welke ingrediënten zitten in deze fatburner en dragen deze ook echt bij aan het vetverlies? Natuurlijk deel ik ook mijn eigen ervaring met de werking.

Per dosering (1 capsule) krijg je de volgende stoffen binnen:

 • Groene thee extract = 125 mg
 • Groene koffie boon extract = 125 mg
 • Choline bitartraat = 105 mg
 • Guarana (20% cafeïne) = 50 mg
 • L-Carnitine = 50 mg
 • Cafeïne (anhydraat) = 25 mg
 • Capsicum extract = 10 mg
 • Chroom picolinaat = 50 mcg

De ingrediënten

De Matchu Sports Fatburner bevat dus een blend van verschillende ingrediënten die bij moeten dragen aan het vetverlies. Zo zouden enkele stoffen moet zorgen voor een verhoogde stofwisseling en helpen anderen bij het remmen van het hongergevoel. Maar wat doet elk stofje precies?

Groene thee extract bevat veel antioxidanten en kan bijdragen aan gewichtsverlies. Het bevat een beetje cafeïne (en cafeïne kan de stofwisseling verhogen). Echter, het effect op je stofwisseling is beperkt en zal niet zorgen voor het verbranden van gigantisch veel extra calorieën. Ditzelfde geldt voor groene koffie boon extract.

Choline bitartraat is betrokken bij een aantal stofwisselingsprocessen, waaronder het vervoer van vetten in je lichaam. Guarana vind je ook vaak terug in energiedrankjes. Het gaat vermoeidheid tegen en verbetert de focus. Dit kan ervoor zorgen dat je meer beweegt en zodoende meer vet verbrandt. Dit heeft ook deels te maken met het cafeïne-gehalte in guarana.

matchu sports fatburner review

L-Carnitine is een belangrijk aminozuur, met een rol in de omzetting van voedingsstoffen in energie. Omdat het bijdraagt aan de omzetting van vet in energie, kan het helpen bij het verliezen van lichaamsvet. Ook hier geldt echter dat het effect niet heel groot is. Capsicum extract bevat het stofje capsaïcine. Dit werkt ontstekingsremmend en verhoogt lichaamstemperatuur. Dit betekent dat cellen harder gaan werken en dus meer energie verbranden.

Chroom picolinaat speelt een rol bij de stofwisseling en werking van insuline. Het kan het hongergevoel remmen en de neiging om te snacken verlagen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je minder eet en dus minder calorieën binnenkrijgt. Waardoor het makkelijker wordt om een gezond voedingsschema vol te houden voor afvallen.

Mijn ervaring

Ik heb een maand lang de Matchu Sports Fatburner gebruikt. Dit natuurlijk in combinatie met een caloriebeperkt eetpatroon. Het gebruik van de fatburner is simpel, gewoon tweemaal daags een capsule nemen bij een maaltijd. Ik nam er 1 bij de lunch en 1 bij het avondeten. Wat ik vooral merkte was dat ik minder trek had. Vooral in de middag had ik weinig tot geen hongergevoel, waardoor ik makkelijker onder mijn dagelijkse caloriebehoefte bleef.

Hierdoor wordt het makkelijker om vet te verliezen, dit staat of valt namelijk met je dagelijkse calorie-inname. Een fatburner zelf gaat niet op magische wijze vet voor je verbranden. Hoewel de stofwisseling een lichte boost krijgt, doet dit niks voor je als je niet goed op je voeding let. Het grootste voordeel van een fatburner is daarom ook het verminderde hongergevoel.

Matchu Sports Fatburner review conclusie

Tot slot wil ik mijn Matchu Sports Fatburner review eindigen met een korte conclusie. In deze blog hebben jullie mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen. Voor mij heeft deze fatburner een aantal voordelen, maar ook verbeterpunten. Wat ik positief vind is de samenstelling. Er zijn enkel stoffen gebruikt waarvan (minimaal enigszins) is bewezen dat ze kunnen bijdragen aan het afvallen. Persoonlijk merkte ik vooral dat mijn hongergevoel geremd werd, waardoor ik gezonder bleef eten.

Als ik twee verbeterpunten mag aanmerken wil ik beginnen met de prijs. Deze is namelijk wat hoger dan andere fatburners. Hoewel het gebruik behoorlijk simpel is, zou het nog handiger zijn om de dagelijkse dosering met 1 capsule te kunnen nemen. Al met al ben ik tevreden over de Matchu Sports Fatburner. Onthoud dat een fatburner geen wonderpil is. Wonderpillen om mee af te vallen bestaan immers niet. Wel kan het je ondersteunen bij het afvallen indien je gezond eet en genoeg beweegt.

Volg Marvin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *